Україна

За рік Росія знищила 7500 тонн продуктів, що підпадають під санкції

5 August 2016, 15:35

З 6 серпня 2015 року в Росії було знищено понад 7,5 тис. тонн санкційних овочів, фруктів і продуктів тваринного походження.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на дані Россільгоспнагляду.

Більша частина знищених продуктів харчування - рослинна продукція - 7,2 тис. тонни. Також органи Россільгоспнагляду знищили 228 тонн продуктів тваринного походження.

Найбільше овочів і фруктів було знищено у Брянській і Смоленській областях (по 2,7 тис. тонн), у Тверській і Псковській областях відомство відзвітувало про знищення 1,8 тис. тонн, у Ростовській і Волгоградській областях та у Калмикії - 643,7 тонни. У Москві, Московській області було знищено 521,98 тонни продуктів.

Переважно співробітники знищували яблука, груші, персики, томати, перець, баклажани, полуницю, апельсини, нектарини і виноград, пише агентство.

Найбільше продукції тваринного походження було знищено в Санкт-Петербурзі і Ленінградській області - 71 тонна, Бєлгородській області - 54 тонни, у Калінінградській - 32 тонни, в Омській - 26 тонн, Оренбурзькій - 21 тонна. Загалом продукти знищували у 31 регіоні, відзвітував Россільгоспнагляд.

"Особливо витончені способи ввезення нелегальної тваринницької продукції було виявлено у Ленінградській області, де під виглядом жувальної гумки, соків, хімічної та іншої продукції намагалися ввезти заборонену м'ясну", - розповіла представник Россільгоспнагляду Юлія Мелано.

Указ президента РФ "Про окремі спеціальні економічні заходи, що застосовуються з метою забезпечення безпеки РФ" було підписано 29 липня 2015 року. Згідно з документом, з 6 серпня 2015 року сільськогосподарська продукція, вироблена в країнах, які підтримали економічні санкції проти Росії, і заборонена до ввезення в країну, підлягає вилученню та знищенню. Наприкінці червня Путін продовжив продуктове ембарго ще на півтора року.

Продовольче ембарго розповсюджується на продукти з США, Євросоюзу, Австралії, Норвегії та Канади. Згодом у список цих країн включили Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн, які долучилися до антиросійських санкцій, а з 1 січня 2016 року - Україну.

Лівий беріг

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі