Україна

Ощадбанк України вимагає від РФ компенсацію втрат у розмірі 1 млрд доларів за окупований Крим

28 August 2016, 10:57

Ощадбанк України подав позов проти РФ з вимогою компенсації втрат у розмірі 1 млрд доларів за окупацію півострова.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Ощадбанк починає новий важливий етап в процесуальному провадженні щодо претензій до Російської Федерації.

«26 серпня Ощадбанк подав позовну заяву з усієї доказовою базою. Сума вимог включає як вартість втрати активів, вартість втрати бізнесу, так і відсотки, що будуть нараховані до прийняття трибуналом остаточного рішення і до фактичного отримання компенсації за комерційним курсом, визначеним Трибуналом, і становить понад 1 млрд доларів США», – зазначили в прес-службі.

В Ощадбанку уточнили, що Трибунал вирішив не призначати біфуркацію арбітражного розгляду, тобто прийняв нетипове рішення в міжнародних інвестиційних справах не «роздвоювати» процес і не виділяти питання юрисдикції в окреме провадження. Таким чином, всі питання, що стосуються юрисдикції, суті позовних вимог і оцінки збитку будуть заслухані в одному засіданні. Це дозволить значно прискорити розгляд справи.

У банку підкреслили, що якщо після подачі позовної заяви РФ буде продовжувати відмовлятися від участі в арбітражному розгляді, то Трибунал буде розглядати позовну заяву по прискореному часовому графіку до остаточного слухання, яке в даний час заплановано на кінець березня 2017.

«Ми з усією відповідальністю підійшли до підготовки до засідання і вдячні, що Трибунал визнав в повному обсязі аргументи Ощадбанку проти «роздвоєння» арбітражного розгляду і прийняв рішення заслухати позовні вимоги Ощадбанку в одному провадженні, а також прийняв рішення на користь прискорення остаточного слухання у випадку, якщо Росія буде наполягати на своєму рішенні про відмову постати перед міжнародним Трибуналом. В даний час Ощадбанк ретельно готується до захисту перед Трибуналом своїх позовних вимог до Російської Федерації. Наступним процесуальним кроком буде слухання справи по суті в судовому засіданні», – сказав голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

ZIK

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі