Україна

Кабінет Міністрів хоче приватизувати чотири компанії-гіганти

30 August 2016, 15:17

 Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики змінив перелік об’єктів, які плануються до приватизації в 2016-2017 роках.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомила перший заступник міністра економічного розвитку Юлія Ковалів.

"Щойно урядовий комітет Степана Кубіва (економічна, фінансова та правова політика) підтримав внесення змін до постанови КМУ №271, які стосуються зміни переліку об’єктів, які плануються до приватизації в 2016-2017 роках", - написала вона.

"В попередній редакції постанови ми мали 306 компаній. 102 компанії належить виключити, як такі що вже були приватизовані, знаходяться в процесі ліквідації або знаходяться у зоні проведення АТО. Приватизувати їх немає можливості", - зазначила заступник міністра.

Натомість, за її словами, до переліку додатково були включені 126 компаній.

"Серед найбільших компаній, які урядовий комітет додатково схвалив до приватизації в 2016-2017 роках: ПАТ "Турбоатом", "Електроважмаш", "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України", державна частка ТОВ "Запорізький титано-магнієвий комбінат", - заявила Ковалів.

"Всього компаній, які очікуватимуть приватизації в 2016-2017 роках, буде 330. Очікуємо на схвалення уряду", - підсумувала вона.

Нагадаємо, в понеділок президент Петро Порошенко заявив, що очікує від Верховної Ради прийняття законів про розширення об'єктів для продажу.

Як повідомлялося, при плані надходжень від приватизації до держбюджету 2016 в 17 млрд гривень, бюджет за перше півріччя отримав тільки 42 млн гривень.

Конкурс з продажу ОПЗ за стартовою ціною 13,175 млрд грн в липні завершився безрезультатно, проте Фонд держмайна до кінця року розраховує виконати план за рахунок повторного конкурсу з продажу ОПЗ і продажу контрольних пакетів акцій шести обласних енергопостачальних компаній.

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі