Україна

Слова Пінчука перевірять на "антидержавність"

24 January 2017, 17:03
Служба безпеки України перевіряє висловлювання олігарха Віктора Пінчука.
 
Це випливає з відповіді глави СБУ Василя Грицака на звернення депутата Дмитра Яроша, яку він оприлюднив у Facebook  у вівторок.
 
"Щодо висловлювань громадянина України В.Пінчука призначено відповідну семантико-текстуальну експертизу", – йдеться зокрема в документі.
 
 

Зазначається, що це відбувається в рамках розслідування кримінального провадження за статтями "Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України", "Створення терористичної групи чи терористичної організації", та "Фінансування тероризму".

В свою чергу в СБУ "Українській правді" пояснили, що відповідне кримінальне провадження порушено не особисто щодо Віктор Пінчука, а за фактом скоєння протиправних дій.

Як відомо, перед новим роком  в статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з РФ.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати "Український сніданок" Пінчука в рамках форуму в Давосі.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі