Україна

Савченко назвала Порошенка ворогом народу і розповіла, як повернути Крим

2 February 2017, 09:09

Савченко вважає Порошенка ворогом народу, а повернення Криму, на її думку, можливе лише після того, як вдасться повернути контроль над окупованими територіями Донбасу.

Про це вона заявила в інтрев’ю виданню "Новое время".

"Мій ворог той, хто ворог моєму народові, хто робить гірше жити кожній людині. Коли прості люди кажуть, що ми живемо гірше з кожним днем. Так, я думаю, він – ворог народу", - відповіла Савченко на запитання про те, чи вважає президента України Петра Порошенко своїм ворогом.

Вона також зазначила, що боротиметься з ворогом усіма законними методами, в тому числі – політично.

За словами Савченко, у неї є покроковий план щодо того, як діяти із непідконтрольними України територіями Донецької та Луганської областей, але немає достатньо повноважень для його реалізації.

"У мене немає можливостей, недостатньо влади. Всі свої плани я доносила до наших політиків, до наших силовиків, силових структур, до європейських політиків, пропонувала ними скористатися. Пропонувала багато виходів із ситуації", - зазначила Савченко.

Вона також закцентувала увагу на тому, що її заяви щодо Криму кілька  разів перекручувалися у ЗМІ, та зазначила, що Донбас можна повернути мирно лише ціною захопленого Росією півострова.

"Ніби я сказала, що нам треба здати Крим. Ні. Люди у владі говорять, що ми Донбас повернемо мирним шляхом, а я говорю, що це буде ціною здачі Криму. І скільки би вони не кричали, так і буде", - сказала нардеп.

Вона додала, що має покроковий план дій щодо повернення контролю над Кримом Україні, але вдаватися до його втілення у життя можна лише після повернення Донбасу.

"Ніколи не вгадаєш. Це можуть бути і місяці, і роки. Залежить від того, скільки ми можемо пожертвувати", - відповіла Савченко на запитання про те, як скоро це може статися.

Раніше Савченко вже заявляла, що повернути окупований Донбас під контроль України мирним шляхом можна тільки в разі "здачі" Росії Криму. А пізніше відмовилась від цих слів.

Українська правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі