ДОПОМОГА

Житомирський реабілітаційний центр фонду братів Кузьміних надає пораненим в АТО безкоштовну допомогу

25 April 2017, 13:08

Наприкінці січня в Житомирі запрацював реабілітаційний центр, де поранені в АТО можуть отримати безкоштовну допомогу.

Про те, скільки воїнів вже отримали допомогу, як довго триває курс лікування та перші позитивні результати Житомир.info розповів Сергій Кузьміних – один із засновників фонду братів Кузьміних, який створив реабілітаційний центр.

«Повний курс лікування вже пройшли 15 людей, у когось це два тижні, у когось три чи чотири. Зараз є ще шість хлопців, які ще проходять курс лікування. І результати є. Перемога – це коли хлопчина «візочник» встав і пішов. А взагалі хлопці приходять з різними проблемами, майже 50% це хребетні грижі, защемлення чи наслідки поранень рук або ніг, коли треба відновити повну рухливість кінцівок. Таке робиться «на ура»: три тижні – і вже віджимається від полу, у нас вже хлопців п’ять таких було», - розповів Сергій Кузьміних.

У реабілітаційному центрі працюють житомирські лікарі: є лікар вищої категорії, який робить призначення; реабілітолог з 20 річним стажем; масажист та лікар ЛФК. Фонд утримує реабілітаційний центр за рахунок пожертв.

«З лютого ми витратили близько 120 тисяч гривень на утримання центру, це кошти фонду братів Кузьміних. Кожен місяць у нас за опалення приблизно 20 тисяч, електроенергія, вода, заробітна плата і податки, приблизно 50 тис. грн кожен місяць. У нас немає благодійників, які допомагають постійно, є люди, які допомагають, коли ти до них звертаєшся. Від області та міста ще й копійки не було. Місто виділило 100 тис. грн на рік на оплату послуг по реабілітації воїнів АТО, але це ще буде конкурс проводитись, хто виграє – ще невідомо, це не значить, що ці кошти ми отримаємо. Область виділила нам 70 тисяч на рік, при тому, що я просив 870 тисяч на рік – приніс їм рахунки за комунальні послуги, розрахунки на заробітну плату», - пояснив Кузьміних.

Зараз центр має змогу приймати нових бійців на реабілітацію.

«Зараз є час прийняти людей, бо буває таке, що дійсно немає часу. При максимальній завантаженості в день центр може приймати 8 людей, по 2 години на людину, дві команди фахівців працюють по 8 годин. Були дні, коли була така максимальна завантаженість. Якщо приїде людина з району, то ми допоможемо з проживанням. І денного стаціонару в нас немає, бо це додаткові кошти, додатковий персонал і шалена відповідальність. Ми надаємо послугу – реабілітацію», - наголосив співзасновник Благодійного фонду братів Кузьміних.

Для бажаючих підтримати роботу центру:

Карта ПриватБанку 4149 4378 5213 0671, одержувач Кузьміних Сергій Володимирович

або

БО "ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД БРАТІВ КУЗЬМІНІХ"

Код ЄДРПОУ 40054313

р/р 26004055802514 в Житомирському відділенні ПАТ "ПриватБанк"

МФО 311744

Як повідомляв Житомир.info, в січні цього року у Житомирі благодійний фонд братів Кузьміних, який майже 2 роки займається збором коштів на лікування поранених в АТО бійців, створив реабілітаційний центр

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі