ДОПОМОГА

В соцмережі просять допомогти сім’ї з трьома дітьми з передмістя Житомира, в яких горіла хата

8 June 2017, 15:34

Минулими вихідними в селі Довжик Житомирського району горіла хата, в якій живе сім’я з трьома дітьми.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав житомирянин Віталій Балан.

«…У понеділок, тобто позавчора, їду по центру села Довжик, це в кількох кілометрах від міста, і бачу зліва згорілий будинок! А у дворі Вітя Висоцький, з дружиною Людою сушать промоклі речі, які рясно з суботи на неділю залили пожежні», - написав чоловік 7 червня.

Віталій пише: у подружжя малолітні діти (за даними батька, 13, 8, і 5 років – ред.). За підрахунками дописувача, щоб перекрити дах помешкання, потрібно приблизно 2, 7 тис. доларів, не рахуючи роботи: робочих чоловік обіцяє знайти.

У коментарі Житомир.info господар горілого будинку Віктор розповів, що пожежа трапилася увечері 3 червня.

«Дружина якраз прийшла додому, діти гралися в іншій частині будинку, у нас будинок на два входи. Вона побачила дим у кімнаті і викликала пожежних. Я якраз ішов додому пішки з траси, і мимо мене проїхали дві пожежні машини. Я подумав: «Щось у когось горить». Приходжу – горить моя хата, нежитлова її частина, де ми якраз збиралися робити ремонт. Палає дах і рятувальники заливають водою. Гасили допізна, годин до 12 ночі», - розповів чоловік.

На щастя, ні дружина, ні діти не постраждали. Зі слів господаря, рятувальники причиною загоряння вказують коротке замикання в електромережі, але чоловік списує все на недбалість електриків, які колись давно заводили силовий кабель в його дім.

«У тій частині будинку, де загорівся кабель, ніхто не жив. Не було ні техніки, ні приборів. Там я обладнав таку собі кладову для зберігання будматеріалів, хотів робити ремонт. Чому там було коронтути? Я думаю, що причина в силовому кабелі, який на підводі до хати був абияк скручений та замотаний ізострічкою. Коли пожежні висмикнули ці дроти, щоб знеструмити будинок, я побачив: наче з шматків складений», - каже господар.

Віктор розповідає: в його будинку згорів шифер, прогоріли балки, просіла залита стеля. Вогонь спопелив взуття й теплі дитячі речі, які зберігалися на горищі. У хаті вийшла з ладу майже вся техніка – її теж залили, рятуючи помешкання. Три дні родина вигрібала попіл з горища, виносила рештки меблів та одягу.

Зі слів Віктора, за 4 дні, що минули, представники місцевої влади не зацікавилися ні його родиною, ні масштабами їхнього лиха. Чоловік пояснює це святами – люди три дні святкували Трійцю, і чиновникам Кам’янської сільради, якій підпорядковується Довжик, було не до його проблем. Однак родина із радістю прийме будь-яку матеріальну та фінансову допомогу, бо зазнала чималих втрат.

В коментарі під своїм дописом житомирянин Віталій Балан зазначає, що має намір терміново замовити балки і крокви для будинку погорільців, а також повідомляє номер своєї банківської карти - доки родина Висоцьких не заведе свою.

«Дуже прошу вказати «допомога на сім'ю Висоцьких», що б я міг перед вами відзвітувати», - написав чоловік.

Картка ПриватБанку 4149 6258 1202 3990 на імя Балана Віталія.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно в селі Грем’яче Романівського району Житомирської області пожежа майже повністю знищила дерев’яний будинок, в якому проживала жінка та двоє її малолітніх дітей.

Фото з соцмережі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі