Культура

За кошти гранту мера житомирський телеведучий видасть книгу, а викладачка ЖДТУ відкриє Школу високоефективного підлітка

14 September 2017, 16:54

Житомиряни Ірина Яцик та Олег Климчук отримають гранти міського голови на реалізацію своїх проектів.

Розпорядження «Про призначення грантів Житомирського міського голови для обдарованої молоді на 2017 рік» мер Сергій Сухомлин підписав 13 вересня 2017 року.

«Призначити на 2017 рік гранти Житомирського міського голови для обдарованої молоді :

Яцик Ірині Станіславівні для реалізації проекту «Цикл занять із неформальної освіти Independent  Teenager’s Area: школа високоефективного підлітка» - 19950 грн.

Климчуку Олегу Юрійовичу для реалізації проекту «Український шлях» - 5050 грн», - йдеться в розпорядженні.

На веб-сайті Центру естетичної антропології та етнокультурології Житомирського державного університету імені Івана Франка є дані, що Ірина Яцик у 2004 році закінчила з відзнакою філологічний факультет ЖДУ. Була заступником директора вищевказаного Центру та членом Ради ВМГО "Союз обдарованої молоді" (від 23 квітня 2010 року). Ім'я Ірини Яцик внесене до Живої книги «Обдарована молодь України».

Зараз Ірина Яцик викладач ЖДТУ, докторантка кафедри управління освітою Національної академії державного управління при Президентові України, сертифікована тренерка з неформальної освіти та розвитку громадянського суспільства, випускниця Школи Державного Управління, керівник громадської організації « МОЛОДІЖНА ФУНДАЦІЯ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНІЦІАТИВ».

Житомир.info вона розповіла, що її проект передбачає навчання підлітків основ тайм-менеджменту, психологічної безпеки, інтернет-безпеки, стресостійкості, статевого виховання, фінансової грамотності, комунікативних навичок та стратегічного менеджменту. 

У коментарі Житомир.info 14 вересня журналіст Олег Климчук розповів, що зараз є ведучим телепрограм на каналі «Житомир» Житомирської регіональної дирекції Національної суспільної телерадіокомпанії України.

За кошти гранту він планує видати книгу власної поезії під назвою «Український шлях».

«Це має бути ілюстрована міні-збірка з твердою палітуркою сторінок на 80. У ній будуть вірші на різну тематику, але в основному патріотичні. Головним мессиджем цієї книги має стати визнання своєї приналежності до великої української нації, гордість за те, що ми – житомиряни, бо цього теж дехто соромиться. Це менша частина коштів, які необхідні для реалізації мого проекту, решту проситиму у спонсорів. Наклад моєї збірки буде, напевно, 100 примірників, я роздаватиму її безкоштовно», - розповів Олег Климчук. 

Як повідомляв Житомир.info, 4 вересня цього року мер Житомира Сергій Сухомлин розпорядився призначити та виплатити стипендії обдарованим та перспективним спортсменам.

Наталія Дехтієвська, Олег Климчук. Фото з соцмережі

Ірина Яцик, фото з сайту Центру естетичної антропології

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі