Місто

Житомирські школярі випробували нове обладнання для кабінетів фізики, на яке витратили 2 млн грн

5 December 2017, 14:35

5 грудня у Житомирі в ліцеї №25 продемонстрували навчальне обладнання для кабінету фізики. Відкритий урок відвідали міський голова Сергій Сухомлин, заступник мера Матвій Хренов, начальник управління освіти Валентин Арендарчук та депутат міськради Антон Ракович.

Комплекти демонстраційно-лабораторного обладнання «Механіка», «Оптика і квантова фізика», «Молекулярна фізика і термодинаміка» отримали 2 навчальні заклади – 25-й ліцей та Житомирський міський ліцей при ЖДТУ, витративши 2 млн грн.

«Це державна субвенція 2 млн грн, яку Житомир отримав завдяки сприянню обласної адміністрації та Ігоря Петровича Гундича. За цією субвенцією ми облаштували 2 класи. Фактично відбувся конкурс серед шкіл. Ми повинні розуміти, що таке серйозне обладнання повинно працювати на дітей. Самі вчителі повинні бути зацікавлені, вони повинні володіти певним рівнем знань, компетенцією, щоб це недешеве обладнання працювало максимально ефективно на дітей. Ось 2 дитини вже почали писати наукові роботи завдяки тому, що є 3D-принтер і сьогодні ми бачили, коли деталі для кабінету фізики роздруковуються на 3D-принтері, і ці діти своїми руками створюють той продукт, котрий потрібен безпосередньо школі», - розповів Сергій Сухомлин, поспілкувавшись з учнями та вчителями ліцею №25.

Учні, які вже встигли попрацювати з новим обладнанням, зазначають, їхні уроки фізики стали більш цікавими та змістовними.

«Це обладнання допомагає нам більш наочно розуміти всі процеси. Можливо, теоретична фізика не настільки цікава, але коли ми це бачимо на практиці, це дійсно цікавіше і можна аналізувати якісь процеси, а не тільки вивчати якісь закони просто по підручнику», - розповідає учениця Ярослава Черниш.

«Уроки стали дійсно цікавими, тому що ми можемо дійсно наглядно побачити по математичним графікам, чому це відбувається, підтверджуються закони, чи ні. Тому що до цього нам на пальцях тільки пояснювали, як це відбувається. Тепер ми можемо наглядно це побачити, це дійсно зручно стало», - зазначає 11-класниця Евеліна Сушицька.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хренов сухомлин школа физика  
Матеріали по темі