Місто

У День ЗСУ на військовому кладовищі у Житомирі вшанували загиблих Героїв

6 December 2017, 12:05

У Житомирі декілька сотень людей зібралися 6 грудня на Смолянському військовому кладовищі, щоб вшанувати пам'ять полеглих бійців. Військовослужбовці, волонтери, родичі загиблих та представники влади принесли квіти на могили загиблих Героїв. Представники різних конфесій об’єдналися у спільній молитві. Військовослужбовці зізнаються: від початку бойових дій на сході вони постійно приходять 6 грудня до могил побратимів, а також відмовляються від будь-яких святкувань.

«Ми змінили колір берету і з початком війни ми змінили відношення до цього свята. Це свято справжніх чоловіків, але всі справжні чоловіки у більшості зараз виконують бойові завдання на сході країни. А тут наші хлопці, які не дожили до цього свята. Тому саме з цієї причини всі свята 6 грудня ми не проводимо, жодних урочистих заходів, а саме в цей день ми приходимо сюди до своїх бойових товаришів, які на превеликий жаль, лежать тут», - сказав в.о. заступника командувача ВДВ з морально-психологічного забезпечення Олександр Пухальський.

Рідні загиблих, які цього дня прийшли на кладовище, розповіли, що передаючи вітання бійцям, які нині боронять Україну на сході, вони сподіваються на перемогу і повернення кожного солдата і офіцера живим та неушкодженим.

«От я сьогодні вітала багатьох з батальйону Віктора, племінників. І з гордістю вітаю. Я говорила: головне, щоб не було марно пролита ця кров, щоб їх пам’ятали. Хлопцям нашим бажаю здоров’я, миру, благополуччя, Божого благословення їм всім. І щоб вони живі поверталися додому до своїх родин. Найголовніше, коли тебе чекають вдома і коли ти повертаєшся», - сказала вдова військовослужбовця ЗСУ Ольга Лаговська.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ вшанування загиблих військові кладовище герої АТО 
Матеріали по темі