Економіка

Бердичівлянку, обвинувачену в замовному вбивстві батька, з зали суду забрала «швидка», засідання перенесли

7 December 2017, 14:25

У Житомирському районному суді триває розгляд справи по замовному вбивству 50-річного бердичівлянина. За матеріалами досудового розслідування, чоловіка замовила рідна донька Яна Націлевич, найнявши так званого кілера – 19-річного бердичівлянина Сергія Приймука.

«Під час досудового розслідування було встановлено, що 21-річна донька на ґрунті особистих неприязних відносин, маючи умисел на умисне протиправне заподіяння смерті своєму батькові, вирішила замовити його вбивство. На її пропозицію погодився 19-річний мешканець м. Бердичева. У визначений день 19-річний хлопець чекав чоловіка у визначеному дівчиною місці, яка під надуманим приводом дзвінком виманила батька дому. Зустрівши чоловіка у визначеному місці, хлопець металевим прутом наніс йому в голову численні удари після яких чоловік через декілька днів помер не приходячи до свідомості», - розповідає прокурор Бердичівської місцевої прокуратури Ольга Шевчук.

Якщо провину обвинувачених доведуть у суді, то їм загрожує від 10 років за ґратами, або найсуворіше покарання – довічне ув’язнення.

«Обвинувачення було призначено за ч.2 ст. 115 ККУ. Покарання, яке загрожує, – від 10 до 15 років позбавлення волі, або довічне позбавлення волі», - каже прокурор Бердичівської місцевої прокуратури.

На початку судового слухання прокурор Шевчук заявляє про відвід головуючого судді. Адвокати в свою чергу заперечують клопотання, підозрюючи сторону обвинувачення у навмисному затягуванні процесу.

«Заявляю відвід головуючому судді Мокрецькому Вікторі Івановичу та прошу його задовольнити. До свого клопотання додаю пояснення потерпілої Пилявець», - зачитує клопотання Олена Шевчук.

«Я вважаю, що, мабуть, це позиція прокуратури міста Бердичева якимось чином тиснути на суд. З метою затягування розгляду даного кримінального провадження», - заперечує адвокат Марина Шолодько.

Зрештою, суд іде радитися. Обвинувачені з журналістами не спілкуються.

«Не турбуйте, вона себе погано почуває, ми не будемо розголошувати ті порушення, які є з боку прокуратури. Тому від будь-якого інтерв’ю ми відмовляємось», - говорить Марина Шолодько.

«Ми вважаємо, що в процесі розгляду кримінального провадження, все буде з’ясовано. Будуть визнані недопустимими доказами, які в подальшому, очевидно, вплинуть на прийняття рішення», - додає адвокат Алла Мусевич.

Поки судді були у нарадчій кімнаті, обвинуваченій у замовному вбивстві батька Яні Націлевич стає зле і її забирає карета швидкої. З огляду на ситуацію, судді вирішують перенести розгляд справи. Попередньо на 28 грудня 2017 року.

Відповідно до інформації, яка міститься у Єдиному державному реєстрі судових рішень, під час розгляду справи прокурор Білецький клопотав про обрання обвинуваченим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки Яна Націлевич та Сергій Приймук обвинувачуються у вчиненні особливо тяжкого злочину, за який передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі. Крім цього, під час підготовки та розроблення плану на вбивство Сергій Приймук змінив своє прізвище, тривалий час проживав у Польщі, а Яна Націлевич не проживала за місцем постійної реєстрації та була відрахована з навчального закладу, а тому вони можуть переховуватись від суду.

Але 19 вересня суд обрав обвинуваченим запобіжний захід у виді домашнього арешту, зобов’язавши носити цілодобово засіб електронного контролю, заборонивши їм з 23 години до 06 години до 19 листопада 2017 року залишати житло.

Крім того 24 жовтня прокурор Білецький клопотав про відвід головуючого Мокрецького В.І, судова колегіявідмовила прокурору в задоволенні клопотання. Натомість захисники обвинувачених заявили відвід прокурору Білецькому, вважаючи його особисто заінтересованим у розгляді цього кримінального провадження ізадовольнив клопотання про відвід прокурора.

Як повідомляв Житомир.info, у червні поліція повідомила, що розкрила вбивство 50-річного бердичівлянина, якого його замовила донька за 500 доларів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд вбивство Бердичів донька вбила батька 
Матеріали по темі