Місто

Посли трьох країн підтримали ініціативи розвитку Житомирського державного технологічного університету

7 December 2017, 14:38

Ректор Житомирського державного технологічного університету Віктор Євдокимов провів робочі зустрічі з Надзвичайним та Повноважним послом Республіки Туреччина в Україні Йонет Джан Тезель, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Корея в Україні Лі Янг-Гу та з Надзвичайним і Повноважним Послом Азербайджанської Республіки Азером Худієвим.

Під час зустрічі обговорено існуючі міжнародні зв’язки Житомирського державного технологічного університету з університетами Туреччини, а саме: університетом “Думлупінар” м. Кютахья, університетом “Османгази” м. Ескішехір та університетом “Докуз ейлюль” м. Езмір в межах міжнародних проектів Erasmus. Також ректор подякував пану Послу за можливість проходження літньої практики студентами університету за спеціальністю «Туризм» на території Туреччини.

Також досягнуто домовленості про можливість підписання меморандуму про співпрацю з Технічним університетом Стамбулу, а також Надзвичайний та Повноважний Посол Йонет Джан Тезель схвалив рішення про відкриття на базі університету освітньо-культурного центру Республіки Туреччина з наданням можливостей вивчення турецької мови студентами університету.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Корея підтримав ініціативу університету щодо підписання меморандуму про співпрацю, що передбачає створення ради та фонду розвитку. Під час зустрічі розглядалося питання підтримки Startup ідей університету та їх реалізації спільно з представниками бізнесу та влади. Лі Янг-Гу поділився досвідом реалізації технологій Smart City в Республіці Корея та варіантами його імплементації для України.

Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджану Азер Худієв підтримав пропозиції університету щодо долучення університетів Азербайджану до спільних наукових проектів, зокрема Азербайджанського технічного університету, а також питання двостороннього стажування науково-педагогічних працівників.

Нагадаємо, Житомирський державний технологічний університет посідає 14 місце серед ВНЗ України за кількістю проектів ЄС Erasmus+/Tempus, приймає участь в міжнародній науковій програмі VINNMER – Marie Curie, має партнерство з понад 80 закордонними ВНЗ та установами. У 2017 р. розпочато реалізацію проекту за програмою Еразмус+/КА2 «Магістерська програма з smart-транспорту і міської логістики». Частка бюджету ЖДТУ: 172.541 євро (5,2 млн грн). Продовжують діяти 15 проектів за програмою Еразмус+ /Мобільність.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомирський державний технологічний університет 
Матеріали по темі