Влада

В Житомирській області 2/3 працівників поліції мають статус «Учасник бойових дій», - начальник ГУНП

8 December 2017, 13:23

У поліції Житомирської області з 3 тисяч особового складу майже 2 тисячі мають статус «Учасник бойових дій».

Про це в інтерв’ю Житомир.info сказав начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко.

«На даний час у нас дуже багато співробітників мають статус «учасника бойових дій», який переважно отримали в 2014-2015 роках, коли масово виїжджали зведені загони в Донецьку та Луганську області. Якщо у нас штатна чисельність близько 3 тисяч співробітників, то статус УБД отримали майже 2 тисячі людей. Законодавством визначена зона проведення АТО і якщо співробітники там перебувають, то тут все законно – вони отримують статус УБД. Але як людина, а не посадова особа, я вважаю, що тут має бути розмежування: учасник бойових дій – це той, хто безпосередньо брав участь у бойових діях. А якщо людина знаходилася в зоні АТО, то, можливо, треба ввести якийсь новий статус – «учасник АТО», наприклад. І у нього будуть якісь пільги, але менші, ніж в учасника бойових дій. Але це вже питання до народних депутатів, які вносять зміни в законодавство. Я не виключаю, що рано чи пізно це питання піднімуть, коли війна закінчиться. Але зараз піднімати це питання не зовсім коректно», - сказав Вячеслав Печененко.

Повністю інтерв’ю з начальником обласної поліції читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, станом на лютий 2016 року за інформацією ГУНП 1178 працівників поліції отримали статус учасників бойових дій.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: печененко поліція убд ато  
Матеріали по темі