Влада

У Житомирі за 13 млн грн планують створити сучасний центр для реабілітації учасників АТО, - Ширма

10 December 2017, 14:18

Про це 9 грудня повідомила прес-служба обласної ради.

Впродовж трьох днів представники громадських організацій з 12 областей України обмінюватимуться досвідом щодо вирішення питання фізичної та психологічної реабілітації бійців-учасників АТО у різних регіонах. У відкритті конференції 9 грудня взяв участь голова обласної ради Володимир Ширма, який зазначив, що на рівні обласної влади, депутатського корпусу бійцям надається максимальна підтримка для їхнього лікування та реабілітації.

«В області діє кілька регіональних програм, які спрямовані на підтримку, соціальних захист, реабілітацію, лікування бійців-учасників АТО, учасників бойових дій, на підтримку військових частин, що дислокуються на Житомирщині. В м. Бердичеві є обласний госпіталь для ветеранів, в якому проходять реабілітацію та лікування АТОвці. Впродовж цього року на ремонт цього закладу було виділено 1,5 млн грн. Наступного року у Житомирі плануємо запустити обласний лікувальний центр вертебрології та реабілітації, на який з обласного бюджету та фонду регіонального розвитку буде спрямовано 13 млн грн. Це буде сучасний центр, де зможуть лікуватися наші бійці. Адже зараз їм доводиться їздити в інші регіони, витрачати кошти в приватних медичних закладах. У нашому центрі буде сучасне медичне обладнання та працюватимуть висококваліфіковані спеціалісти. Також в обласній раді створена робоча група, яка розглядає звернення щодо надання добровольцям статусу учасника АТО на рівні області», - розповів учасникам конференції голова обласної ради і наголосив, що обласна влада відкрита до співпраці для усіх громадських організацій.

Також Володимир Ширма вручив відзнаки волонтерам та представникам громадських організацій, зокрема Павла Ментова, голову обласної організації «афганців» нагороджено медаллю «Честь і слава Житомирщини», та подякував усім бійцям за те, що вони зробили і роблять для українського народу та держави.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира хоче нагородити Павла Ментова відзнакою «За заслуги перед містом І ступеня».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ширма облрада афганці  
Матеріали по темі