Економіка

В Житомирській ОДА обіцяють збільшити розмір позик на розвиток бізнесу до 1,5 млн грн

13 December 2017, 09:43

З наступного року активні підприємці Житомирщини зможуть взяти кредит у розмірі 1,5 млн грн та отримати з обласного бюджету до 109 тис. грн на розвиток власного бізнесу.

Про це зазначив голова ОДА Ігор Гундич, коментуючи збільшення фінансування обласної програми підтримки малого і середнього підприємництва, – повідомляє прес-служба ОДА 13 грудня.

«У наступному році ми плануємо підняти суму максимального кредиту до 1,5 млн грн. На саму ж програму для компенсації відсотків за кредитом плануємо 2,6 млн грн. Це дозволить підприємцям реалізувати понад 20 вигідних кредитних проектів із розширення чи старт-апу власного виробництва. Крім того, ми розширюємо перелік видів діяльності, на які може надаватися кредит – це має бути виробнича діяльність чи будь-яка переробка», – наголошує голова ОДА.

У 2017 році такий кредит був наданий двом підприємцям області – з Бердичівського та Ємільчинського районів. На реалізацію програми було передбачено 500 тис. грн. За умовами максимальна сума кредиту склала 750 тис. грн терміном до 3 років, а максимальна сума компенсації – 94 тис. грн. У 2018 році підприємці зможуть отримати до 109 тис. грн.

Крім цього, розширяться напрямки види діяльності для того, аби підприємці усіх сфер виробництва змогли скористатись програмою підтримки.

Програма поширюватиметься на всі сфери виробництва – харчові продукти, текстиль, одяг, шкіра, папір, хімречовини, гумові і пластмасові вироби, комп’ютери, автотранспортні засоби, меблі тощо. Підприємці не зможуть взяти кредит на виробництво тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Нагадаємо, влада області анонсувала створення 30 сонячних електростанцій до кінця року.

Як повідомляв Житомир.info, сім’я з Житомирської області щомісяця заробляє близько 4 тис. грн на «зеленому тарифі».

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: позики ОДА програми для підприємців 
Матеріали по темі