Економіка

За неповний рік до бюджетів Житомирської області надійшло майже півмільярда гривень «земельної» плати

13 December 2017, 16:30

За січень-листопад 2017 року до місцевих бюджетів Житомирської області платниками податків перераховано 447 мільйонів 919 тисяч гривень плати за землю. У порівнянні із відповідним періодом минулого року, надходження більші на 105 мільйонів, або 130,6 відсотків.

Про це інформує прес-служба ДФС у Житомирській області.

«Питома вага, а це понад 85 відсотків, або 382 млн грн сплачена власниками земельних ділянок, часток (паїв) та землекористувачами - юридичними особами підприємствами, установами та організаціями. Решту, 66 мільйонів гривень перерахували фізичні особи-підприємці та громадяни, доля їх питомої ваги складає 15 відсотків. Враховуючи те, що плата за землю є одним з основних бюджетоформуючих податків місцевого бюджету, податківці звертають увагу власників землі і землекористувачів – юридичних осіб та громадян на своєчасність розрахунків з бюджетом. При цьому зазначають, що кошти у вигляді земельного податку та орендної плати за землю спрямовуються на розвиток та вирішення соціально-економічних питань місцевих громад. Наразі плата за землю посідає третє місце за обсягами надходжень до місцевих бюджетів області, поступаючись податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку для суб’єктів малого підприємництва», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, у різних районах Житомирської області за користування земельними паями селянам платять від 2054 гривень (Любарський район) до 193 грн (Ємільчинський р-н).

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земельний податок бюджет ДФС 
Матеріали по темі