Влада

До 1 квітня за дороги Житомирської області буде продовжувати відповідати Служба автодоріг

14 December 2017, 09:47

Для забезпечення сталого функціонування автомобільних доріг загального користування місцевого значення у межах Житомирської області роботи з їх утримання до 1 квітня виконуватиме Служба автодоріг.

Відповідне розпорядження голова облдержадміністрації Ігор Гундич підписав 12 грудня.

«Делегувати Службі автомобільних доріг у Житомирській області виконання функцій замовника послуг з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення у межах Житомирської області до 01 квітня 2018 року. Рекомендувати Службі автомобільних доріг у Житомирській області забезпечити в установленому чинним законодавством України порядку організацію поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення в межах Житомирської області до 01 квітня 2018 року за принципом забезпечення їх експлуатаційного стану відповідно до нормативно-правових актів, норм та стандартів. Це розпорядження набирає чинності з 01.01.2018 з набранням чинності законів про внесення змін до Законів України «Про місцеві державні адміністрації» та «Про автомобільні дороги» щодо надання місцевим державним адміністраціям повноважень на здійснення управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення», - йдеться у документі.

Нагадаємо, 28 листопада голова ОДА своїм розпорядженням створив комісію з проведення децентралізації управління автомобільними дорогами загального користування місцевого значення.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 січня 2018 року на балансі Служби автомобільних доріг у Житомирській області залишиться 26 шляхів державного значення (1606 км), в підпорядкування Житомирської ОДА відійде 948 шляхів місцевого значення (6941, 5 км). У 2018 році з дорожнього фонду планують виділити близько 600 млн грн на експлуатацію і ремонт місцевих доріг та більше 1 мільярда гривень на дороги державного значення в Житомирській області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ремонт доріг САД 
Матеріали по темі