Економіка

Вчетверте у Житомирі стартував «Різдвяний ярмарок», який започаткував Фонд родини Розенблат

23 December 2017, 13:13

Вже четвертий рік поспіль житомиряни розпочинають відзначення новорічних свят на Різдвяному ярмарку на майдані Корольова. Новорічні вогні, запах прянощів, глінтвейну та різдвяні будиночки із сувенірами. За останні роки ці речі стали звичними для житомирян. Традицію проведення «Різдвяного ярмарку» у Житомирі за європейським взірцем започаткувала родина Розенблат.

«Коли ми вперше побували в Німеччині і побачили Різдвяний ярмарок, то ми з братом обмінювались думками. Було шалене бажання зробити щось подібне в нашому місті. Сьогодні, відкриваючи Різдвяний ярмарок вчетверте, я думаю, що все ж таки нам вдалось. І навіть напередодні, десь наприкінці листопада, мені вже починали писати абсолютно незнайомі люди і питати: а чи буде ярмарок в цьому році, а коли він почнеться? Тобто, я розумію, що люди цього чекали. І це приємно», - розповідає співзасновник Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.

Десятки майстрів і умільців вже кілька років поспіль презентують свої вироби житомирянам і тут можна знайти подарунок на будь-який смак.

«Кожний будиночок майстрів, це щось унікальне. Це душа, це тепло, яке дарують нам ці люди своїми виробами та цікавинками», - каже Олена Розенблат.

За останні кілька років житомиряни упевнились: на ярмарок можна прийти не лише за подарунками, але й для того, щоб відчути атмосферу новорічно-різдвяних свят.

«Це дуже гарно, що переробили цей майдан у таке незвичайне чарівне місце. Це приносить справді новорічний настрій. Ми можемо бачити як розвивається наше місто, як воно розвивається у кращу сторону», - вважає житомирянка Ілона.

«Мені все подобається. Аби тільки був гарний настрій і в країні був мир», - каже житомирянка Міла.

Цьогоріч організатори підготували ще кілька сюрпризів для містян.

«В цьому році ми вирішили взяти на себе повністю фінансування льодових фігур. Ми вирішили, що їх буде трішки більше, ніж в минулі роки. Отож чекайте, 29 грудня буде відкриття», - запрошує містян співзасновник Фонду родини Розенблат Олена Розенблат.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Різдвяний ярмарок святкування Миколая Фонд родини Розенбат 
Матеріали по темі