Політика

Сесія Житомирської міськради почалася з пікету та виступу нардепа, який говорив про зарплати медиків

18 December 2017, 10:32

Народний депутат Юрій Павленко повідомив, що житомирські лікарі отримають зарплату за рахунок пенсіонерів та інвалідів Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав, виступаючи на сесії Житомирської міської ради 18 грудня. Перед початком засідання мер Сергій Сухомлин закликав депутатів працювати швидко.

«У нас надійшла медична субвенція і будемо перерозподіляти кошти міського бюджету, вже підготовлені платіжки, тому прошу працювати швидко, щоб люди встигли отримати зарплати», - сказав Сергій Сухомлин.

Першим він надав слово присутньому на сесії народному депутату Юрію Павленку (фракція Опозиційного блоку).

«За рахунок кого сьогодні лікарі Житомира отримають зарплату? Вони отримають зарплату за рахунок пенсіонерів, інвалідів, інших соціальних груп Донецької і Луганської області. Тобто, кошти, які протягом року не виплачувалися соціально незахищеним верствам населення перерозподіляються лікарям Житомира та інших регіонів… Я би пропонував вимагати від Уряду починати шукати кошти на наступний рік, бо вже закладений борг на 3,5 місяці на наступний рік. Подібна ситуація є і щодо освітян, і щодо пільг. Тому я в переддень нового року хотів поінформувати і попросити направити відповідні звернення до Уряду, щоби наступного року ми не стикалися з такою проблемою», - сказав Юрій Павленко.

На сесії присутні 32 депутати з 42. У порядку денному чергової 30-ї сесії – 61 основне питання та 5 в «Різному».

Сесію міської ради 18 грудня пікетували люди з плакатами, які захищають місцевого підприємця, екс-депутата міської ради від Партії регіонів Олега Малиновського.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно колишній головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова виграла суд проти власника «Смачної зупинки» Олега Малиновського.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія павленко малиновський депутати міськрада  
Матеріали по темі