Влада

Житомирська область шоста у всеукраїнському рейтингу з працевлаштування осіб з інвалідністю

25 December 2017, 10:01

За 11 місяців 2017 року у Житомирській області за сприяння служби зайнятості отримали роботу 712 людей з обмеженими фізичними можливостями. Область є шостою у всеукраїнському рейтингу з працевлаштування осіб з інвалідністю, більше працевлаштованих осіб з інвалідністю – у Львівській, Дніпропетровській, Вінницькій, Хмельницькій і Полтавській.

Про це інформує прес-служба Житомирського обласного центру зайнятості.

«Кількість звернень людей з інвалідністю до служби зайнятості щорічно зростає. Якщо у 2006 році звернулось 792 особи з вадами здоров'я, то за 11 місяців 2017 року допомоги у працевлаштуванні потребували майже вчетверо більше таких клієнтів – 3003 особи. Питання реалізації людьми з обмеженими можливостями свого права на працю набуло ще більшої актуальності в останні роки, у зв’язку з проведенням антитерористичної операції», - сказала директор центру зайнятості Галинна Корінна.

«Події на сході країни додали в області 629 інвалідів війни, а більше 900 наших земляків було поранено. Відповідно до прийнятої у 2015 році постанови Кабінету Міністрів, яка передбачає організацію соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції за кошти Державного бюджету, впродовж двох років 833 бійці в області пройшли навчання на курсах водіїв. Ще близько 370 пройдуть таке навчання до кінця нинішнього року. Окрім водіїв, учасники АТО проходили підвищення кваліфікації на курсах іноземних мов. Наразі маємо військовослужбовців, які після вдосконалення знань англійської мови, супроводжують нині іноземні делегації, зокрема ООН», – поінформувала заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Житомирської ОДА Світлана Бойм.

Як повідомляв Житомир.info, 20 грудня відбулася Житомирська обласна нарада директорів міських та районних центрів зайнятості, під час якої було підбито підсумки діяльності 2017 року та визначені подальші напрями роботи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ато інвалід працевлаштування корінна бойм 
Матеріали по темі