Влада

Міська влада долучається до створення в стоматполіклініці відділення гемодіалізу, яким зможуть користуватися житомиряни

19 December 2017, 14:34

Влада Житомира виділяє з міського бюджету 1 млн грн на створення відділення гемодіалізу в приміщенні обласної стоматологічної поліклініки.

Про це на брифінгу 19 грудня повідомила в.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук, розповідаючи про затверджений міський бюджет на 2018 рік.

«Планується надати обласному бюджету субвенцію на створення відділення гемодіалізу в приміщення обласної стоматполіклініки в сумі 1 мільйон гривень», - сказала Діна Прохорчук.

Мер Сергій Сухомлин зауважив, що після відкриття відділення житомирянам більше не доведеться їздити в райцентри.

«В нас по гемодіалізу дуже багато житомирян не можуть отримати медичне обслуговування і їздять або в Коростень, або в Бердичів. А це, фактично, кожні два-три дні. І тут подяка обласній раді та голові облдержадміністрації, бо на вулиці Грушевського в стоматполіклініці буде створене відділення (гемодіалізу), ремонт вже триває. Обласний бюджет виділяє кошти і місто виділяє кошти, бо цим відділенням гемодіалізу будуть користуватися на 90% житомиряни», - пояснив Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, в січні поточного року на нараді у голови обласної ради Володимира Ширми обговорювалось питання використання порожніх приміщень, які перебувають на балансі КУ «Житомирське обласне стоматологічне медичне об’єднання» Житомирської обласної ради: було рекомендовано підготувати документи для надання в оренду майже 300 кв.м обласній клінічній лікарні для розміщення там відділення гемодіалізу, в якому матимуть змогу проходити процедури жителі обласного центру.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 18 грудня депутати затвердили міський бюджет на 2018 рік в розмірі 2,8 млрд грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прохорчук бюджет поліклініка  
Матеріали по темі