Влада

Житомирська облрада погодила питання створення за бюджетні кошти полігону для відходів каменеобробки

21 December 2017, 13:48

З екологічного фонду 5,5 млн грн витратять на розробку проекту та забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменеобробних підприємств Житомирської області.

Таке рішення було схвалене на сесії обласної ради 21 грудня, хоча питання викликало бурхливе обговорення і низку заперечень, захищав майбутній проект голова облдержадміністрації Ігор Гундич.

«Завдання підприємців – видобувати і обробляти, а завдання держави – створити полігон для відходів, куди вони зможуть вивозити цю пульпу, за гроші… Сьогодні та ділянка, де має розміщуватися цей полігон, знаходиться у державній власності. Я вже дав доручення підготувати проект про відведення», - сказав Ігор Гундич.

Полігоном має займатися комунальне підприємство «Еко-сервіс». Депутати зауважували, що керівник цього підприємства так і не показав кошторис витрат.

«Видобування каменю – це достатньо прибуткові підприємства, і створювати їм ще таку структуру, яка буде утилізувати? Біля 6 млн грн, які будуть потрачені – за який строк вони повернуться у бюджет? Питання дуже «сире», і за три місяці нічого не зміниться. Ми не проти того, щоб таке підприємство було, але хай покажуть, куди підуть ці 6 мільйонів», - запитував депутат Ігор Ходак.

Голова ОДА зауважив, що керівник КП «Еко-сервіс» відповість на всі запитання і покаже розрахунки.

«Голова облради після сесії має п’ять днів для того, щоб підписати рішення (сесії). Цього часу вистачить, щоб вивчити, подивитись економічні обґрунтування, проблем я не бачу», - сказав Ігор Гундич.

Врешті, депутати проголосували за проект рішення про затвердження кошторису витрат обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2018 рік: «за» проголосували 34 депутати з 55 присутніх (всього в облраді 64 депутати).

Як повідомляв Житомир.info, з 5 млн 950 тис. грн екологічного фонду 5,5 млн грн планували витратити на розробку проекту та забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізації, видалення і знешкодження промислових відходів від діяльності гірничих та каменеобробних підприємств Житомирської області.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія Житомирської облради екологія відходи 
Матеріали по темі