Влада

Власники житомирських МАФів, в яких продають цигарки та алкоголь, хочуть платити меншу пайову участь

20 December 2017, 10:52

Житомирські підприємці, у МАФах яких продають підакцизні товари, виступають за зменшення розміру коштів пайової участі на благоустрій міста.

Про це говорили на засіданні міськвиконкому 20 грудня. Мер Сергій Сухомлин рекомендував розглянути це питання на засіданні.

«Зібралися підприємці щодо пайової участі: вони вважають, що коефіцієнт 3 для групи підакцизних товарів завеликий. Пропоную розглянути це питання під час засідання міськвиконкому…. Не всі платять, і ми вимушені подавати на демонтаж. Зараз, згідно з положенням, ці кошти зараховуються комунальному підприємству. З наступного року нам треба зробити так, щоб ці кошти йшли в місцевий бюджет», - сказав Сухомлин, після цього він залишив засідання, а місце головуючого зайняв заступник мера Матвій Хренов.

Питання зменшення коефіцієнту пайової участі для власників МАФів, в яких продають підакцизні товари, обговорювали під час затвердження фінансового плану КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» на наступний рік.

«Інспекція погоджується, що, можливо, треба знизити коефіцієнт, але треба вносити відповідний проект рішення на виконкомі, він його затвердить, і тоді будемо враховувати новий коефіцієнт – не 3, а 1. Кошти, які отримуємо з пайової участі, інспекція використовує на благоустрій», - повідомила член виконкому, заступник директора цього комунального підприємства Наталія Павлюк.

Виконком вирішив розглянути питання зменшення коефіцієнту пайової участі для підприємців, які торгують підакцизними товарами, «згідно законодавства», бо це є регуляторний акт, який потребує громадського обговорення.

Нагадаємо, в Житомирі розробляють нову Комплексну схему розміщення тимчасових споруд, бо попередню заблокував суд.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маф хренов  
Матеріали по темі