Місто

У Житомирі попрощалися з 24-річним десантником Артемом Гульцьо

21 December 2017, 15:14

У Житомирі кілька сотень людей попрощалися з військовослужбовцем 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Артемом Гульцьо. Десантник родом з Сумщини, служив у 95-й бригаді з 2010 року. Після проходження строкової служби підписав контракт. Навесні 2014 одним із перших вирушив боронити українські кордони, пройшов гарячі точки сходу України.

«Товариський, дружній. Дійсно, як командир, я з ним постійно зідзвонювався, у нього був позитивний настрій, казав, не переживайте, все буде добре», - розповів його командир Руслан Назаренко.

Смертельне поранення 24-річний воїн отримав 19 грудня біля селища Верхньоторецьке на Донеччині. Виконуючи бойове завдання, боєць у складі групи вирушив до позицій ворога, де потрапили у замасковану пастку. Артем підірвався на розтяжці і загинув на місці. Вдома його не дочекалася молода дружина і двоє маленьких синів.

«Відомо, що він загинув під час виконання бойового завдання у зоні АТО під населеним пунктом Верхньоторецьке. Потрапили у засідку і Артем загинув від мінно-вибухової травми. Хлопчина молодий 24 повних роки. І за ті роки, що він прожив, він встиг і одружитися, і двох діточок мав 1 року і 4 років. І в свої 24 роки він також встиг захистити свою Батьківщину», - розповів завідувач Центрального міжрегіонального сектору Державної служби у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції Валерій Логінов.

«2 роки тому у нього помер брат. Захворів теж колишній військовий Ваня, теж у 24 роки. Ось така в мами доля: двох синів поховати у 24 роки», - розповіла родичка Любов Дацюк.

Поховали десантника на Смолянському військовому кладовищі у Житомирі.

Як повідомляв Житомир.info, у зв’язку з загибеллю Артема Гульцьо в Житомирі скасували видовищне відкриття новорічної ялинки: містяни поставились до цього з розумінням. На виконкомі 20 грудня і на сесії обласної ради загиблого героя вшанували хвилиною мовчання.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прощання герої АТО війна загиблий військовий 
Матеріали по темі