Політика

Депутат Житомирської облради Ірина Костюшко стала на захист підтримки фермерських господарств

21 December 2017, 17:08

Депутат Житомирської обласної ради, голова постійної комісії з питань агропромислового комплексу, земельних відносин та розвитку села Ірина Костюшко на черговій чотирнадцятій сесії обласної ради, що відбулася 21 грудня, під час розгляду проекту рішення щодо внесення змін у рішення обласної ради від 02.11.17 № 772, яке стосується змін до програми АПК, виступила з нищівною критикою відсутності фінансової підтримки фермерських господарств, що робить таку підтримку фермерства лише декларативною та такою, що існує на рівні популістських лозунгів.

«На жаль, даний проект внесення змін не передбачає підтримку фермерських господарств, саме тому рішенням комісії агропромислового комплексу, яку я очолюю, стало затвердити обсяг фінансування за програмою АПК в цілому, без визначення напрямків такого фінансування. Після чого я пропоную повернутися до визначення напрямків фінансування на наступній сесії з урахуванням підтримки фермерських господарств» - зазначила Ірина Костюшко.

Стан та розвиток фермерства є показником стану розвитку сільських територій. Відомо, що фермер на кожному етапі технологічного процесу виробництва витрачає значно більше в порівнянні з середніми та великими підприємствами – резюмувала Ірина Костюшко.

«Фермер, працюючи в своєму селі та маючи землю 20,30 або 100 гектарів не думає як йому краще поїхати за кордон, щоб вигідніше продати свій трудовий потенціал. Він народився в цьому селі, його діти також народились в цьому селі, і він обробляючи земельний пай, на території сільської ради, сплачує податки за місцем діяльності, зарплату своїм односельцям, а отже є творцем сільської інфраструктури».

«Я вважаю, що підтримка фермерських господарств є пряма підтримка та відродження наших сіл» - підсумувала свій виступ Ірина Костюшко.

Прес-служба депутата Житомирської обласної ради Ірини Костюшко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ірина Костюшко депутат 
Матеріали по темі