Влада

Виконком затвердив розмір посадових окладів працівникам Агенції розвитку Житомира

20 December 2017, 14:30

Члени виконкому 20 грудня затвердили штатний розпис комунальної установи «Агенція розвитку міста» Житомирської міської ради. Відповідно до рішення в установі працюватиме лише троє штатних працівників, фонд заробітної плати за посадовими окладами складатиме 15 тис. 725 грн.

Посадовий оклад директора складатиме 5824 грн, заступника директора – 5242 грн, головного бухгалтера - 4659 грн.

«Сьогодні ми у місті працюємо над розробкою стратегії розвитку міста і якраз ключове завдання Агенції – це впровадження стратегічних ініціатив для розвитку міста Житомира. Тобто Агенція повинна займатися стратегічно важливими проектами, які є критично важливими для міста», - розповів директор установи Борис Пахолюк і зазначив, що «Агенція розвитку міста» працюватиме за трьома напрямками: влада, бізнес, інвестор.

У присутніх виникло запитання щодо невеликого розміру окладів, і як дві людини в штаті зможуть осилити такий об’єм роботи.

«Як три людини в штаті зможуть справитися з таким об’ємом роботи? Насправді це люди, які будуть працювати в штаті, але сама експертна група і група консультантів, яка працюватиме в Агенції, вона буде більшою. Агенція повинна отримати бюджет на реалізацію і управління проектами, але наша ідея – не роздувати штат, а працювати гнучко і з ФОП. Коли з’являється ідея чи проект, ми не роздуваємо штат, а беремо на період реалізації проекту консультанта, який буде його супроводжувати. Щодо заробітку, це оклад, встановлений відповідно до чинного законодавства. Оклад директора прив’язаний до тарифного розряду 20, і це розмір окладу всього 5800, але ніщо не заважає за результатами роботи Агенції міському голові призначати додаткову премію», - пояснив Борис Пахолюк.

На запитання, чи буде поповнюватися бюджет завдяки роботі Агенції, директор установи відповів так:

«Агенція не заробляє гроші, Агенція притягує нові фінансові ресурси в місто. Але ці кошти не обов’язково заходять на баланс і на рахунки Агенції. Вони можуть заходити на рахунки інших комунальних установ, підприємств чи навіть міського бюджету. Це не в традиційному розумінні дохід. Це додаткові гроші для впровадження стратегічно важливих проектів. Коли ми зараз працюємо над проектом «Вежа», уряд Швейцарії дає 50 тис. євро на реалізацію цього проекту. Ці гроші фактично не приходять в бюджет як дохід. Вони приходять на реалізацію конкретного проекту. Агенція бере на себе відповідальність за кінцевий результат», - сказав Борис Пахолюк.

Після цього члени виконкому проголосували і одноголосно підтримали рішення.

Нагадаємо, мер Житомира призначив Бориса Пахолюка директором комунальної установи. 20 жовтня цього року мер Сергій Сухомлин звільнив Бориса Пахолюка з посади заступника директора департаменту економічного розвитку Житомирської міської ради. Пахолюк очолює громадську організацію, яку створили чиновники міської ради.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пахолюк виконком зарплата  
Матеріали по темі