Влада

Брат вбитого житомирянина Олександра Жадька у Верховній Раді вимагав справедливого суду

20 December 2017, 18:01

Брат вбитого в 2014 році житомирянина Олександра Жадька Юрій 20 грудня виступив перед журналістами у Верховній Раді України, вимагаючи справедливого суду над підозрюваним у вбивстві Володимиром Довгалюком, якого в листопаді цього року Житомирський районний суд визнав невинним.

Першим слово взяв народний депутат України Антон Геращенко.

«Брата Юрія Жадька вбили жахливим способом – більше 20 ножових поранень. Було багато відеозаписів, на яких є вбивця, що ходив за Олександром, слідкував за ним. Є відеозапис, який доводить, що в той день і час він був поруч. Є мотив у підозрюваного у вбивстві – він вважав, що Олександр Жадько мав стосунки з його дружиною. Був суд у Житомирі, однак через те, що родичі підозрюваного – колишні працівники правоохоронних органів, Юрій вважає, і, гадаю, небезпідставно, що суд вирішив відпустити підозрюваного у вбивстві, не маючи для цього достатньо підстав. Зараз буде апеляційний суд, і ми сподіваємося, що завдяки залученню громадської думки, засобів масової інформації, апеляційний суд прийме виважене рішення відносно кари за найстрашніший злочин – вбивство», - сказав Антон Геращенко.

«Звертаюся до Президента України, гаранта конституції, моїх прав і прав моїх батьків, які втратили сина, захистити наші права і відновити справедливість. Звертаюсь до Генерального прокурора України Юрія Луценка взяти під особистий контроль даний судовий процес, провести розслідування, як працювало досудове слідство, державне обвинувачення, і покарати винних. Також звертаюсь до народних депутатів, щоб вони внесли зміни в Кримінальний кодекс України в частині встановлення такої міри запобіжного заходу, як застава», - закликав Юрій Жадько.

Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році Олександра Жадька було жорстоко вбито в селі Зарічани Житомирського району: тіло 43-річного Олександра знайшли з десятком ножових поранень. Тим часом обвинувачений Довгалюк В. знаходиться на волі: суддя Корольовського районного суду Олена Рожкова відпустила його під заставу у 200 тис. грн. У вересні 2015 року відеодокази по справі вбивства Жадька суд відправив на експертизу в державну установу. Наприкінці минулого року на черговому розгляді справи допитали експертів, які досліджували записи з камер відеоспостереження, на яких зафіксовано вбивцю. У лютому 2016 року Житомирський районний суд призначив третю експертизу відеодоказів по справі вбивства Олександра Жадька. 20 січня 2017 року судовий експерт підтвердив, що на відео у матеріалах справи зображений обвинувачений.

У листопаді 2017 року прокурор просив 15 років тюрми і відшкодування моральної шкоди. 15 листопада 2017 року суд виправдав Володимира Довгалюка, однак прокуратура не погодилася з таким вироком. Після цього суддя Грубіян вперше в історії Житомирського райсуду зібрав прес-конференцію.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: геращенко жадько вбивство  
Матеріали по темі