Влада

На свою діяльність та нагороди депутати Житомирської облради у 2018 році витратять майже 10 мільйонів

29 December 2017, 10:33

На Програму забезпечення депутатської діяльності, проведення конкурсів та нагород обласної ради у 2018 році витратять з обласного бюджету 9 млн 859 тис. грн.

Рішення про затвердження програми ухвалили на сесії облради 21 грудня.

«Ми не збільшили фінансування депутатської (діяльності), внесли тільки одну поправку: депутат Вітусевич вніс пропозицію щоби розглянути придбання планшетів для депутатів замість того, щоб друкувати матеріали. Але ми фінансування не передбачили, хоча такий пункт у програму включили. І ми передбачили збільшення на матеріальну допомогу (малозабезпеченим) – було 70 тисяч, а буде 100 тисяч. Звертається людей дуже багато – на лікування, пожежі там, матеріальна допомога», - прокоментував у перерві сесії 21 грудня голова обласної ради Володимир Ширма.

Попри слова Ширми, у прийнятій програмі записано 625 тис. грн на придбання планшетів для роботи депутатів обласної ради при проведенні засідань постійних комісій обласної ради та сесій обласної ради. Також з’явився новий пункт – «Вирішення проблемних питань за зверненнями до депутатів обласної ради». На це планують направляти 25% коштів від загальної суми перевиконання доходної частини загального фонду обласного бюджету.



Нагадаємо, в обласній раді 64 депутати. На виконання заходів аналогічної програми в 2017 році передбачалося 6 млн 229,7 тис. грн. Рішенням сесії від 21 листопада загальна сума була збільшена до 7 млн 509,7 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міськради 9 березня було вирішено закупити планшетів на 600 тис. грн для депутатів Житомирської міської ради та членів міськвиконкому. Планшети закупили через систему Prozorro, кожен обійшовся в 7,5 тис. грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада депутат Ширма 
Матеріали по темі