Політика

Нардеп звинуватив Кабмін у корупції, бо його округ в Житомирській області не отримав субвенцію

2 January 2018, 12:57

Народний депутат Володимир Литвин (позафракційний) звернувся до Національного антикорупційного бюро України у зв'язку з вчиненням корупційних дій, зловживанням владою та перевищенням влади посадовими особами Кабінету міністрів України.

Про це 2 січня він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

Мова йде про «вчинення злочину при підготовці, прийняття та підписанні» розпорядження КМУ №861-р від 6 грудня 2017 року про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам.

«Аналіз розпорядження показує, що низка територій взагалі не отримали субвенції. І ці території співпадають з межами виборчих округів. Зокрема, це стосується виборчого округу №65 (Житомирська область), до якого входять Баранівський, Ємільчинський, Новоград-Волинський, Пулинський райони та місто Новоград-Волинський. Отже, його жителів Уряд покарав за те, що народний депутат дозволяє собі критику на адресу виконавчої влади, не підтримує її окремі законодавці ініціативи», - зазначає Володимир Литвин у своїй заяві на ім’я директора НАБУ.

Нардеп вважає, що такі дії посадовців Кабміну свідчать про політичну та економічну корупцію і зловживання владою.



Відповідно до додатку 1 згаданого розпорядження Кабінету міністрів, субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (загальний фонд) у Житомирській області отримали:

Бердичівський район – 1 056 тис. грн,

отг м. Олевськ – 700 тис. грн,

Олевський район – 420 тис. грн,

Хорошівський район – 700 тис. грн,

Любарський район – 2 500 тис. грн,

Романівський район – 2 500 тис. грн,

м. Бердичів – 2 391 тис. грн,

Андрушівський район – 649 тис. грн,

Ружинський район – 400 тис. грн,

отг с. Семенівка (Бердичівський район) – 170 тис. грн,

отг с. Андрушки (Попільнянський район) – 150 тис. грн,

отг смт Попільня – 194 тис. грн,

отг смт Корнин (Попільнянський район) – 90 тис. грн,

м. Житомир – 4 000 тис. грн,

отг м. Баранівка – 200 тис. грн,

Баранівський район – 150 тис. грн,

Радомишльський район – 1 000 тис. грн,

м. Малин – 1 500 тис. грн,

Коростишівський район – 1 500 тис. грн.

Нагадаємо, у Житомирській області на позачергових парламентських виборах у 2014 році було шість округів, крім Володимира Литвина до Верховної Ради були обрані: Борислав Розенблат (округ №62, м.Житомир), Олександр Ревега (округ №63, місто Бердичів, Андрушівський, Бердичівський, Попільнянський, Ружинський райони), Володимир Арешонков (округ №64, місто Коростень, Коростенський, Лугинський, Овруцький, Олевський райони), Павло Дзюблик (округ №66, місто Малин, Брусилівський, Хорошівський, Коростишівський, Малинський, Народицький, Радомишльський, Черняхівський райони), Віктор Развадовський (округ №67, частина Богунського району міста Житомира, Житомирський, Любарський, Романівський, Чуднівський райони).

Як повідомляв Житомир.info, нардеп Володимир Литвин був серед підписантів подання до Конституційного суду з проханням визнати неконституційними окремі положення пенсійної реформи.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Литвин КМУ субвенція округ нардеп НАБУ 
Матеріали по темі