Влада

Кабмін вже підготував документ про передачу в комунальну власність трьох ПТУ Житомирської області, – Ширма

4 January 2018, 13:35

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма 4 січня провів нараду з керівниками закладів професійно - технічної освіти з питань передачі закладів з державної у комунальну власність.

Про це пише прес-служба Житомирської облради.

«Дане питання на сьогодні стоїть досить гостро – адже у 2018 році усе нерухоме майно професійно-технічних навчальних закладів має бути передано із державної до комунальної власності. Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Шевчук повідомила, що у 2017 році навчальним закладам були виділені кошти у сумі 448 тис. грн на оформлення правовстановлюючих документів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією прес-служби обласної ради, основними проблемними питаннями на разі залишаються: завершення оформлення документів, окремих земельних ділянок, які розташовані за межами закладів; врегулювання юридичних питань, отримання Витягів з Фонду держмайна та в подальшому наказів МОН, Витягів з реєстру речових прав.

Володимир Ширма акцентував увагу присутніх, що техніко-екномічне обґрунтування передачі майна має бути погоджене обласною радою.

«Кабінетом Міністрів України вже підготовлено проект розпорядження про передачу у комунальну власність трьох професійно-технічних навчальних закладів. Це Бердичівське вище професійне училище, Бердичівський професійний будівельний ліцей та Любарський професійний ліцей», - повідомив голова обласної ради.

Учасниками наради прийнято рішення скоординувати дії всіх зацікавлених управлінь та відомств та напрацювати спільні шляхи передачі нерухомого майна з державної до комунальної власності.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2017 року в ефірі програми «Діалоги» заступник мера Матвій Хренов розповів про систему фінансування коледжів Житомира та «порізаних» кухарів.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширмка облрада ПТУ  
Матеріали по темі