Влада

Влада хоче упорядкувати нагородження відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром»

10 January 2018, 09:45

Влада хоче затвердити Положення про відзнаки Житомирської міської ради.

Відповідний проект рішення сесії 9 січня опублікований на сайті міської ради.

«З метою заохочення, шляхом нагородження видатних та авторитетних членів територіальної громади та інших громадян, колективів, установ та організацій, підвищення рівня взаємодії «влада – громада», шляхом залучення нагороджених членів громади до участі у економічному, соціальному і культурному розвитку міста. Відповідно до статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про державні цільові програми, рішення міської ради від 13 листопада 2016р. № 352 «Про затвердження Порядку розробки, фінансування, моніторингу міських цільових програм та звітності про їх виконання, міська рада вирішила затвердити Положення про відзнаки Житомирської міської ради, що додається», - йдеться у проекті рішення.

Положення визначає підстави для нагородження, встановлюється порядок нагородження, вручення відзнак та інші правила.

«Відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром» та іменним годинником міського голови можуть бути удостоєні особи, трудові колективи підприємств, установ і організацій діяльність або життя яких були пов’язані із Житомиром, і є свідченням офіційного визнання заслуг перед територіальною громадою і народом у підвищенні авторитету міста на державному та міжнародному рівнях, у розвитку місцевого самоврядування, галузей виробництва, науки, культури, освіти, охорони здоров'я, спорту, які сприяли розвитку відповідної галузі, а також надзвичайної самопожертви при виконанні службових обов’язків, які пов’язані із захистом України, її кордонів та правопорядку, та які беруть активну участь у громадсько-політичному житті міста Житомира та користуються загальною повагою і авторитетом у територіальній громаді. Відзнакою «За заслуги перед містом Житомиром» та іменним годинником міського голови не можуть бути удостоєні особи, трудові колективи лише за багаторічну сумлінну працю, бездоганне виконання покладених на них обов’язків та з нагоди ювілеїв», - зазначається у проекті Положення.

Народженими можуть бути громадяни України, іноземні громадяни та особи без громадянства. Відзнака «За заслуги перед містом Житомиром» має три ступені: ІІІ ступеню нагороджуються відповідно до розпорядженням міського голови, відзнакою ІІ ступеню – відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради, відзнакою І ступеню – відповідно до рішенням Житомирської міської ради.

Присвоєння звання може бути проведено посмертно.

Як повідомляв Житомир.info, на засідання міськвиконкому 20 грудня мер вручив дві відзнаки «За заслуги перед містом» ІІІ ступеня депутату міської ради Геннадію Махоріну (фракція ВО «Свобода») та колишньому лікарю, члену Всеукраїнського товариства «Просвіти» Олексію Боржковському.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відзнака за заслуги нагорода міська рада 
Матеріали по темі