Здоров'я

​Три житомирські міські лікарні отримали 30 медичних функціональних ліжок від компанії «Євроголд»

10 January 2018, 16:23

10 січня житомирські міські лікарні отримали благодійну допомогу від компанії «Євроголд». 30 медичних функціональних ліжок з електроприводом незабаром розмістять у відділеннях ЦМЛ №1, ЦМЛ №2 та дитячої міської лікарні.

«Сьогодні три міські лікарні завдяки компанії «Євроголд» отримали по 10 функціональних ліжок, тобто усього 30 ліжок. Кожне таке ліжко в Україні коштує не менше 30-40 тисяч гривень. Ми дякуємо благодійникам і сподіваємося, що це не остання така допомога від компанії», – зауважує заступник міського голови Житомира Матвій Хренов.

Представники компанії «Євроголд» кажуть, що не вперше ввозили благодійну допомогу з території Європи і зупинятися не збираються.

«Я впевнена, що не останній раз. Знаючи плачевне становище житомирських лікарень, ми вирішили допомогти чимось зі свого боку. Тому ми привезли 30 лікарняних ліжок з електроприводом та матрацами, 30 колісних ходунків, 6 крісел на колесах та 2 медичні каталки. Ми це зробили спільно з Українським посольством в Австрії в особі Олександра Щерби та за підтримки Мальтійського ордену. Я дуже вдячна Матвію Хренову, який допоміг нам визначити потреби лікарень і правильно розподілити допомогу», – говорить директорка зі зв’язків з громадськістю компанії Олена Гроліч.

У Житомир медичні функціональні ліжка приїхали зі Швейцарії. Незважаючи на те, що вони не нові, медики не можуть натішитися поповненням. За словами завідуючої пологовим відділенням ЦМЛ №1 Світлани Данилюк, ліжка у дуже хорошому стані.

«Дуже зручно в роботі, тому що на такому функціональному ліжку можна транспортувати пацієнтку із пологового залу, можна піднімати на другий поверх, якщо потрібно - в реанімацію. Достатня ширина, жінка сама керує пультом. Такі нові ліжка у нас вперше прибули і ми дуже вдячні», – зазначає Світлана Данилюк.

Очільниця міського управління охорони здоров’я Марія Місюрова говорить: житомирські лікарні мають велику потребу у функціональних ліжках, тому сподівається, що співпраця з благодійниками триватиме.

«Для того, щоби ця допомога надійшла до нас, було зроблено багато роботи, надіслана велика кількість листів, звернень. Завдяки злагодженій роботі ми отримуємо сьогодні якісний результат. Але потреба дуже велика. Переважна більшість ліжок, які сьогодні стоять у житомирських лікарнях, відслужили свій строк, їх треба замінювати. Маю надію, що наша співпраця триватиме», – каже Місюрова.




















Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Євроголд благодійність Хренов Місюрова Данилюк Гроліч лікарні медицина 
Матеріали по темі