Події

У справі полковника ЗСУ з Житомира Без’язикова долучили нові матеріали, а сам підсудний просить охорону для родини

16 January 2018, 10:22

15 січня 2018 року Шевченківський суд долучив до справи про держзраду, в якій фігурує полковник ЗСУ з Житомира Іван Без'язиков, розшифровані телефонні розмови, що, за твердженням прокурора, доводять перехід підсудного на бік противника в умовах війни.

Про це зазначається на сайті Судовий репортер.

«У частині розмов Іван Без'язиков виступає безпосереднім учасником, у решті – просто згадується. Сам підсудний та його захист обвинувачення відкидають. Крім того, під час засідання, Іван Без'язиков попросив охорону для родини – на його думку, за дружиною стежать», - йдеться на сайті.

Обвинувачення заявляє, що від серпня 2014-го до липня 2016-го року, під час перебування в полоні бойовиків, Без'язиков став членом терористичної «ДНР» і працював у «розвідувальному управлінні» збройного формування. Також під час судового засідання були зачитані записи, на яких бойовики роздумували, як привітати полковника з Житомира з днем народження.

Подробиці судового засідання та телефонні розмови між бойовиками, та Без’язиковим можна переглянути тут

Наступне засідання в цій справі відбудеться 22 січня 2018 року.

Нагадаємо, 29 листопада 2017 року дружина полковника ЗСУ з Житомира Івана Без'язикова в телефонній розмові з Житомир.info розповіла, про суди та самопочуття чоловіка.


Фото з сайту Судовий репортер

Як повідомляв Житомир.info, 16 серпня 2014 року Іван Без’язиков потрапив у полон бойовиків під час виконання завдання в зоні АТО, біля села Степанівка. 5 липня полковника ЗСУ Без’язикова, який майже два роки був у полоні, звільнили. 12 грудня Івана Без'язикова затримали за підозрою у співпраці з так званою «ДНР». Дружина полковника розповіла подробиці його затримання. Полковника Без'язикова з Житомира госпіталізували з зали Шевченківського суду, засідання перенесли. На брифінгу 13 грудня представник СБУ повідомив, що полковник Іван Без’язиков, якого затримали за підозрою у співпраці з «ДНР», мав посвідчення, підписане лідером бойовиків Олександром Захарченком, а після звільнення з полону їздив до міста Ростов-на-Дону, де зустрічався з кураторами із ФСБ. 16 січня 2017 року Київський суд не задовольнив апеляцію полковника Без'язикова з Житомира і залишив його під вартою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Без'язиков суд ДНР  
Матеріали по темі