Влада

За доведення неповнолітніх до сп’яніння 107 жителів Житомирської області притягнули до відповідальності

17 January 2018, 13:45

У 2017 році поліція Житомирської області склала 102 протоколи за вчинення насильства в сім’ї та притягнула до відповідальності 107 дорослих, винних у доведенні неповнолітніх до сп’яніння.

Про це йдеться в річному звіті головного управління Нацполіції в Житомирській області, опублікованому на офіційному сайті ГУНП.

«Силами підрозділів ювенальної превенції відділів, відділень поліції області упродовж минулого року до адміністративної відповідальності (попередження, штраф, громадські роботи, виправні роботи, адміністративний арешт – ред.) за ст. 180 КУпАП (Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння) притягнуто 107 дорослих осіб. Проводяться профілактичні заходи з виявлення та постановки на облік осіб, які вчиняють насильство в сім’ї, ведуть антигромадський спосіб життя. За вчинення насильства в сім’ї за ст. 173-2 КУпАП складено 102 адміністративних протоколи на дорослих», - інформує поліція.

За даними поліції, впродовж 2017 року неповнолітніми особисто або за їх участю скоєно 319 кримінальних правопорушень, що на 8% менше, ніж у 2016-му. По Україні динаміка становить + 2%. До суду направлено 319 кримінальних правопорушень, з них 306 - з обвинувальними актами.

«Зростання підліткової злочинності в порівнянні з аналогічним періодом минулого року відбулось на території 7 районів області, найбільше - в Лугинському (з 0 до 9), Любарському (з 4 до 27), Баранівському (з 5 до 14) та Малинському (з 18 до 30)», - інформує поліція.

Працівниками підрозділів ювенальної превенції складено 2533 адміністративних протоколи, у тому числі 2256 відносно дорослих осіб та 277 на неповнолітніх.

За даними ГУНП, спільно з представниками служб у справах дітей обласної, районних держадміністрацій, виконавчих комітетів міських рад проводиться профілактична робота з «кризовими» сім’ями та забезпечується систематична перевірка умов проживання та виховання в них дітей. Уживаються заходи щодо виключення несприятливого побутового оточення в неблагополучних сім’ях, де виховуються діти, притягнення до відповідальності батьків, які не виконують належним чином своїх обов’язків.

«До територіальних органів поліції доставлялося 108 підлітків, у тому числі 52 – за вчинення кримінальних правопорушень. У розшуку перебувало 284 дитини, у тому числі 1 – минулих років. За фактами безвісного зникнення відкривалось 25 кримінальних проваджень за ст. 115 КК України. На профілактичному обліку за вчинення кримінальних і адміністративних правопорушень перебувало 167 дітей та 7 дорослих осіб», - повідомляє поліція Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, майже третина звернень до патрульної поліції Житомира стосується насильства в сім’ї. За 2 літніх тижні 2017 року в Житомирській області до відповідальності притягнули понад 250 сімейних дебоширів та винесли майже 150 офіційних попереджень про неприпустимість вчинення насильства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сп'яніння алкоголізм насилля поліція неповнолітній  
Матеріали по темі