Влада

​У Житомирській області поліція виписує штрафи водіям за забруднені дороги

23 January 2018, 13:56

Водієві трактора, який у грудні 2017 року виїжджав з поля в Романівському районі Житомирської області і забруднив дорогу землею, присудили 340 гривень штрафу.

Про це йдеться в постанові Романівського районного суду від 17 січня 2018 року, опублікованому в Єдиному реєстрі судових рішень.

Зазначається, що з Романівського відділу поліції надійшли матеріали про притягнення водія трактора до відповідальності за ч. 1 ст. 139 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення).

Зокрема, суд встановив, що 9 грудня 2017 року близько 15 години на 59 кілометрі автодороги Шепетівка-Чуднів-Бердичів водій, керуючи транспортним засобом МТЗ-82, під час виїзду з поля забруднив дорожнє покриття ґрунтом.

Суд зважив на ступінь вини, майновий стан та щире розкаяння водія і наклав на нього штраф у розмірі 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), - йдеться в матеріалах судової справи за підписом судді Романівського райсуду Бабича С.В.

Як розповіли Житомир.info в управлінні патрульної поліції Житомирської області, за фактами забруднення або пошкодження шляхів патрульні дійсно складають адмінматеріали.

«Минулого року патрульні складали протоколи на водіїв вантажівок за розсипаний на дорозі пісок та щебінь», - повідомив прес-офіцер УПП Ігор Іванюк.

«Пошкодження поверхні дорожнього покриття фіксують інспектори відділу безпеки дорожнього руху. Акт обстеження дороги складається після кожної ДТП. У ньому зазначений факт пошкодження, якщо такий був, і ступінь пошкодження. Документи передаються до суду, і вже суд вирішує, хто винен і хто має відшкодовувати відновлення покриття», - розповіла співробітник прес-служби УПП області Святлана Зіляк.

Вона також зазначила, що стан дорожнього покриття, а саме невчасна посипка піщано-сольовою сумішшю, нерідко стає причиною дорожніх пригод на слизькій дорозі. За такими фактами патрульні складають матеріали на працівників дорожніх служб, які несуть відповідальність за стан доріг, та передають матеріали до суду.

Як повідомляв Житомир.info, 9 грудня 2017 року була волога погода без снігу, того дня в Житомирській області зафіксували дві ДТП – у Бердичівському районі, де загинули двоє людей, та лобове зіткнення у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патрульна поліція УПП дорога штраф  
Матеріали по темі