ДОПОМОГА

Житомирський волонтер: Більшість людей перестали жертвувати на благодійність, коли побачили декларації можновладців

23 January 2018, 17:11

Переважна частина людей, які раніше жертвували кошти на благодійність, зараз перестають це робити. Про реалії волонтерства розповів голова БО «Міжнародний благодійний фонд братів Кузьміних» Сергій Кузьміних, який з 2015 року займається допомогою військовослужбовцям і вже зібрав не один мільйон гривень на їхню реабілітацію.

«Як тільки з’явилися е-декларації – волонтерський рух вмер. Люди побачили їхні статки і подумали: «Слухай, якщо я хочу щось пожертвувати – я відриваю це від себе. І в той же час я бачу можновладців, які беруть компенсацію за своє житло 35 млн грн. Маразм. Чому я повинен, якщо вони беруть собі такі премії? Для чого?». І таке ставлення людей можна зрозуміти», - каже волонтер.

Також Сергій Кузьміних зазначив: якщо раніше на рахунок фонду надходили сотні пожертв від простих людей, то зараз це робить близько 10 меценатів, які довіряють фонду. Він розповів, що упродовж року реабілітаційний центр, де надають безкоштовну допомогу пораненим учасникам АТО, двічі був під загрозою закриття через проблеми з фінансуванням.

«Ми позичали, перепозичали, кредити у банку брали. Меценати є, вони допомагають, але це не є їхнім зобов’язанням. Нам допомагають благодійники, кожен з них може приїхати подивитися, що тут робиться, що обладнання, яке вони купують, воно тут є, з ним працюють», - говорить Сергій Кузьміних.

Про рік роботи реабілітаційного центру дивіться у сюжеті

Реквізити для переказу коштів:

5169 3305 1042 2691 отримувач Кузьміних Сергій Володимирович

Реквізити для юросіб БО «МІЖНАРОДНИЙ БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД БРАТІВ КУЗЬМІНИХ»

Код ЄДРПОУ 40054313

р/р 26004055802514 в Житомирському відділенні ПАТ «Приватбанк»

МФО 311744

Сайт фонду: kuzminykh.org

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер Кузьміних благодійність  
Матеріали по темі