Місто

​Житомирянам презентували благодійні календарі, щоб зібрати гроші на акумулятор для військових

23 January 2018, 17:35

Алла Юзепольська, житомирська художниця та авторка «Янгола з великим серцем», та приватна друкарня «Сонечко» 20 січня провели благодійну акцію на підтримку бійців в АТО.

Про це 23 січня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

«Художниця презентувала календарі зі своїми роботами, кошти від продажу яких підуть на підтримку бійців. Захід відбувався під музичний супровід творів - Рахманінова, Чайковського, Шопена у виконанні Артема Зірки, викладача Житомирської музичної школи № 1 ім. Б.М. Лятошинського. Алла Юзепольська працює в жанрі позитиву. Окрім презентації, відбулась автограф-сесія та особисте спілкування з художницею. Майстриня подякувала усім, хто долучився до акції», - повідомила мерія.

Як зауважила Алла Юзепольська в коментарі Житомир.info, ідея створення календаря належить житомирському підприємцеві Віктору Котвицькому, а ілюстрації - їй.

«Віктор Котвицький за власні кошти видрукував 300 примірників календаря з моїми ілюстраціями. Презентація відбулася в «Гнатюк Арт Центрі», ціна одного примірника – від 100 гривень, календарі можна придбати на ресепшені арт-центру. Частину вже продали, інша чекає на благодійників», - розповіла Алла Юзепольська.

Календар має власну філософію, і це не комерційний проект, - розповів Віктор Котвицький на презентації. Відео з заходу розміщене на фейсбук-сторінці Алли Юзепольської.

«Ознайомився з роботами Алли Юзепольської і захотілося познайомити з ними друзів(…). Художниця погодилася, аби на базі її робіт зробили календарі. Це не комерційний проект, це подяка тим людям, з ким я прожив минулого року, з ким дружив і спілкувався», - розповів автор ідеї.

Він зазначив, що зібрані кошти будуть направлені на закупівлю запчастин та акумулятора для батальйону морської піхоти. Певна сума вже зібрана.

Нагадаємо, у 2017 році Алла Юзепольська виготовила листівки «Янгол з великим серцем», щоб зібрати кошти на лікування 9-річного житомирянина, який потрапив під тролейбус.

Як повідомляв Житомир.info, минулого року в День боротьби зі СНІДом художниця передала дитячій лікарні свої картини з янголами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: календар Юзепольська художниця АТО  
Матеріали по темі