Влада

НАЗК направило до суду протокол про сумісництво заступника голови Житомирської облради

24 January 2018, 12:48

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол про вчинення адміністративного правопорушення заступником голови Житомирської обласної ради Вілівчуком Максимом Олександровичем. Рішення про це було прийнято на засіданні Національного агентства.

Про це 24 січня повідомляє сайт НАЗК.

«Максим Вілівчук, будучи особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування, поєднував свою діяльність з роботою на посаді директора ТОВ «Марія-Полісся» в період з 27.09.2016 по 21.01.2017. Такими діями заступник голови Житомирської обласної ради порушив обмеження, встановлені пунктом 2 частини першої статті 25 Закону України «Про запобігання корупції», частиною другою статті 12 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування», частиною четвертою статті 12 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Зазначене свідчить про вчинення ним адміністративного правопорушення, відповідальність за яке передбачена частиною другою статті 172-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться у повідомленні.

НАЗК нагадує, що сутність вказаного обмеження полягає в тому, що особа, уповноважена на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, отримуючи заробітну плату із бюджетних коштів, не може займатися будь-яким іншим видом діяльності, спрямованим на отримання доходу і не пов’язаним з виконанням такою особою своїх службових обов’язків (крім зазначених у законі виключень).

Нагадаємо, на 20 вересня 2017 року в Корольовському районному суді м.Житомира був призначений розгляд справи про адмінправопорушення, де відповідачем виступає заступник голови Житомирської обласної ради Максим Вілівчук: йшлося про порушення обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності. В декларації Максима Вілівчука за 2016 рік зазначено, що він є кінцевим бенефіціарним власником ТОВ «Марія-Полісся», йому належить 50% підприємства. Інші 50% у власності його однопартійця з ВО «Свобода», депутата Житомирської міської ради Віктора Брокарєва.

Як повідомляв Житомир.info, в червні минулого року суд закрив провадження по адміністративній справі про вчинення адміністративного правопорушення, пов`язаного з корупцією, відносно першого заступника голови Житомирської облради Сергія Крамаренка.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НАЗК суд Вілівчук  
Матеріали по темі