Економіка

Житомирська фірма, яка утеплювала Тетерівську школу, збирається за 13,5 млн грн будувати дитячий садок у Станишівці

24 January 2018, 16:32

Житомирська фірма, яка в 2016 році проводила термосанацію Тетерівської ЗОШ I-III ступенів, збирається за 13,5 млн грн будувати дитячий садок у Станишівці.

Повідомлення про намір укласти договір з ТОВ «Тетерів-Будпроект» 18 січня опублікували на сайті електронних закупівель ProZorro. Нині підприємство очікує рішення від замовника – Станишівської сільської ради.

Окрім ТОВ «Тетерів-Будпроект», заявки на участь у тендері подали 4 компанії: ПП «Спецрембуд», яке у травні 2016 виграло тендер на придбання протипожежних дверей для дитсадків та шкіл Житомира, ПРБФ «Комунальник», що за майже 22 мільйони гривень реконструює стадіон «Спартак», ПП «Елітбуд-1», якому у червні 2016 року Бердичівська міськрада переплатила 177 тис. грн і яке в тому числі проводило ганебний ремонт житомирської «Ракушки», а також ДП «Фаворит ОПТ», що належить дружині нардепа Борислава Розенблата, і яке мало за 1,3 млн грн відремонтувати хол та гардероб Житомирського музучилища.




У коментарі Житомир.info голова тендерного комітету Станишівської сільської ради Сергій Олійник зазначив, що пропозиції ПП «Спецрембуд» і ПРБФ «Комунальник» відхилили на підставі п.4 ч.1 ст.30 ЗУ «Про публічні закупівлі» через невідповідності у тендерній документації. А пропозиції ДП «Фаворит ОПТ» та ПП «Елітбуд-1» взагалі не розглядалися.

«Ці навіть не розглядалися. Там іде градація по ціні. Тобто, ми розглядаємо від мінімальної ціни і пішло до більшої ціни. Якщо попередня, у кого менша ціна, підходить по тендерній документації пропозиція, то ми наступного вже ж не розглядаємо згідно з законом. Зараз воно на етапі оскарження. 10 днів згідно з законом, а потім ми в період від 10 до 20 днів, якщо ніяких проблем не буде,укладаємо договір», – повідомив голова тендерного комітету.

Відповідно до технічної документації, побудувати садочок у Станишівці мають до кінця 2018 року. Мова також іде про облаштування території навколо будівлі дитячого садка. Зокрема, підрядник повинен встановити конструкції дитячого майданчику, встановити пісочниці, урни, озеленити і обнести територію парканом, а також потурбуватися про дорожні знаки тощо.

Нагадаємо, у серпні 2017 року ТОВ «Тетерів-Будпроект» за 18 млн грн бралося ремонтувати центр вертебрології та Черняхівську гімназію. Компанія зареєстрована у Житомирі. Її засновник – Ірина Борисівна Самсонюк, керівник - Анатолій Володимирович Боднюк. Компанію було засновано у липні 2015 року.

За даними аналітичної системи Youcontrol, початковим засновником компанії була Олена Анатоліївна Подік, а керівником – Анатолій Олександрович Подік:


Анатолій Подік – депутат Житомирської обласної ради від «Блоку Петра Порошенка» та заступник голови постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестиційної діяльності, будівництва, транспорту та зв’язку. У його декларації, опублікованій в реєстрі НАЗК, є дані про те, що він та його дружина у минулому році отримували зарплатню у «Тетерів-Будпроекті».

«Тетерів-Будпроект» зареєстрований за колишнім місцем «прописки» ПП «Подік». Контактний номер телефону цих двох компаній також збігається. Засновником та підписантом у приватному підприємстві «Подік» є Олександр Анатолійович Подік. На місцевих виборах 2015 році він балотувався від «Партії простих людей Сергія Капліна».

Як повідомляв Житомир.info, реконструкцію гімназії у Житомирі проводять без тендеру: 69 млн грн отримало ТОВ «Зодчество ЛТД».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендери прозоро Подік ТОВ «Тетерів-Будпроект» 
Матеріали по темі