Економіка

Приміщення в 1,5 тис. кв.м на Київській у Житомирі продали з аукціону вп’ятеро дешевше початкової оціночної вартості

26 January 2018, 14:58

25 січня на електронному майданчику Prozorro.Продажі було опубліковано протокол розкриття аукціону з продажу приміщення на Київській, 79. Приміщення адмінбудинку площею 1570 кв.м. продали за 3 мільйони 750 тисяч гривень. Замовник торгів – ПАТ «Інтеграл-банк». Умови продажу були затвердженні рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 15 листопада 2017 року.


Результати фотофіксації об’єкту для публічного паспорту


Два роки тому, у лютому 2016 року, цю нерухомість оцінили в 19,5 мільйонів гривень. Після невдалих аукціонів її вартість знизилась. В результаті продали її приблизно вп’ятеро дешевше від оціночної вартості. Квадратний метр обійшовся новим власникам у приблизно 2 тис. 400 гривень.


Скріншот публічного паспорту об’єкта


Участь у торгах брали дві компанії, які за три раунди аукціону навіть не змінили свої пропозиції. 3 млн 700 тис гривень за цю нерухомість запропонувало ТОВ «Житомирцукор», на 50 тисяч більше – ТОВ «Житомирпродторг», яке й стало переможцем аукціону. Керівник цієї компанії – Віталій Валерійович Гончаров. Людина з таким же ім’ям раніше керувала «Житомирцукром» – конкурентом на аукціоні.


Скріншот з сайту Prozorro.Продажі


Нагадаємо, засновники цих двох компаній пов’язані розслідуванням Житомир.info про те, як приватним особам розпродали колишню човнову станцію на березі Тетерева.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня на майданчику Prozorro.Продажі продавали приміщення збанкрутілого банку Fidobank, яке знаходиться в Житомирі на вулиці Театральний,13: на торгах було 12 учасників, переможець виграв з пропозицією майже вдвоє більше від стартової ціни, вартість 1 кв. м приміщення склала більше 20 тис. грн. Так званий «будинок Трибеля» на Михайлівській, який належав збанкрутілому «Енергобанку», продали у жовтні минулого року за 13,6 млн гривень. Площа будівлі – 1067 кв.м., вартість кожного «квадрату» склала більше 12 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон банк приміщення  
Матеріали по темі