Влада

Житомирська облрада хоче офіційно скасувати акредитацію журналістів

30 January 2018, 12:19

Житомирська облрада хоче скасувати положення Регламенту про акредитацію журналістів та висвітлення своєї діяльності в газеті «Житомирщина» і на обласному телебаченні.

Проект рішення сесії про внесення змін у Регламент роботи обласної ради VII скликання опублікований 30 січня на сайті облради.

«Статтю 3 викласти у новій редакції: «Стаття 3. Засідання обласної ради, її президії, постійних та тимчасових комісій проводяться відкрито і гласно, шляхом публікації їх рішень у газетах, трансляції засідань по телебаченню і радіо. Обсяг офіційних повідомлень, час та обсяг трансляції визначаються обласною радою.

У разі необхідності, рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання.

Гласність роботи ради забезпечується шляхом висвітлення її сесій, засідань постійних комісій у засобах масової інформаціїта розміщення інформації на веб-сайті обласної ради.

Усі представники засобів масової інформації, за наявності посвідчення особи або редакційного посвідчення, можуть вільно та безперешкодно знаходитись у приміщеннях обласної ради, бути присутніми на усіх засіданнях постійних комісій та сесіях.

Журналіст, працівник засобу масової інформації зобов'язаний дотримуватися загальноприйнятих правил етичної поведінки та Регламенту роботи обласної ради, не перешкоджати депутатській діяльності та роботі службових і посадових осіб обласної ради.», - зазначається у проекті рішення.

Раніше Регламент передбачав акредитацію журналістів та висвітлення сесій і засідань постійних комісій облради у газеті «Житомирщина», передачах обласної державної телерадіокомпанії, згідно з укладеними угодами.

Стаття 3 Регламенту роботи обласної ради VII скликання, який був затверджений на сесії 26 листопада 2015 року, була прописана так:

Засідання обласної ради, її президії, постійних та тимчасових комісій проводяться відкрито і гласно, шляхом публікації їх рішень в газетах, трансляції засідань по телебаченню і радіо. Обсяг офіційних повідомлень, час та обсяг трансляції визначаються обласною радою. У разі необхідності, рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання.

Гласність роботи ради забезпечується шляхом висвітлення її сесій, засідань постійних комісій у газеті «Житомирщина», передачах обласної державної телерадіокомпанії, згідно з укладеними угодами, інших засобах масової інформації та розміщення інформації на веб-сайті обласної ради.

Представники телебачення, радіо і преси можуть бути акредитовані на певний термін або на весь час повноважень ради. Порядок акредитації визначається головою ради. Відмова в акредитації повинна бути вмотивованою.

У разі порушення представниками засобів масової інформації законодавства про інформацію або цього Регламенту, голова ради за рішенням ради може позбавити їх у встановленому порядку акредитації на визначений термін.

Як повідомляв Житомир.info, перша в новому році сесія Житомирської обласної ради відбудеться 7 березня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада ЗМІ акредитація журналіст регламент 
Матеріали по темі