Фоторепортаж

Робочі будні житомирського КП «УАШ». Фоторепортаж

30 January 2018, 12:58

Не зважаючи на дощовий ранок 30 січня, Житомир.info вдалося потрапити на екскурсію до комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» міської ради.

За словами директора підприємства Сергія Янушевича, тут працює близько 130 чоловік. Саме ці люди дбають про те, аби дороги у місті були чистими, цілими та безпечними.


Зранку з підприємства виїжджають машини на прибирання.


Майже весь автопарк тут – універсальний. Працівники підприємства пристосовують техніку так, щоб вона працювала і взимку, і влітку. Наприклад, солетруси, встановлені на машинах для зими, змінюють на літні установки - пилососи, які стоять поряд.


Напоготові стоять машини, готові до зими: ЗІЛи, піскотруси.


Три грейдера та три трактори також стоять напоготові. Їх використовують для підмітання сміття і прибирання снігу.


«Всього великої прибиральної техніки у нас зараз 6 повноцінних одиниць, а ще 5 ЗІЛів, які розкидають піскосуміш, 5 бочок, які тільки розчищають, 3 грейдера, 4 трактора з відвалами, 1 телескопічний навантажувач. Зараз ми замовили на нього навісне обладнання, яке дозволить використовувати цю машину різнобічно: і чистити, і підгортати, і мити, і грузити. Також у нас є 2 маленьких фронтальних навантажувачі. За їх допомогою ми грузимо сніг, підгортаємо його, чистимо щіткою. Плюс у нас ще є 4 машинки – маленькі вакуумні пилососи, на які зимою ми ставимо відвали і вони чистять Михайлівську, Київську, ті тротуари, за які відповідає наше підприємство. Зараз сніг розтанув, «підсніжники» (сміття, -ред.) повилазили, тож ми їх перевзуваємо - ставимо щітки і після дощу відправляємо прибирати», - розповідає директор КП «УАШ» Сергій Янушевич.


Тут зберігають так званий «холодний асфальт» та ручні мотоблоки.

Нові машини модернізують для власних потреб

«Ось він прийшов до нас як навантажувач. Ми зробили для нього спеціальну щітку, яка вимітає і вигрібає сніг з тротуарів. А позаду ми приварили спеціальну лійку, в яку засипають бішофіт, і вона його розсипає», - розповідає Сергій Янушевич.



У майстернях не лише модернізують та ремонтують, але й відновлюють стару техніку.

«Якраз зараз тут готується до літа укладальник. Він старенький, бідний і нещасний, але про всяк випадок, ми все рівно готуємо, щоб до літа він був готовий вкладати асфальт. Тут також стоїть укладальник, який років 5 простояв без руху, але наші майстри змогли його завести, зараз думають над тим, як відремонтувати його до літа. Він маленький, тому для тротуарів – те що треба», - розповідає Сергій Янушевич.



Також тут ремонтують огороджувальні конструкції для тротуарів.



«Ось цей двадцятитонний самоскид – нова машина, яку ми нещодавно закупили по тендерній процедурі. Купили ми її разом із зимовим обладнанням: спереду на самоскид встановлено снігоочисний відвал для розгортання снігу, позаду - установка, яка розкидає піскосуміш. Найкраще проявляє себе ця машина за містом, на Західному шосе, Сосновій, Короленко. А влітку ця вантажівка возитиме щебінь, відсів, асфальт. Вся машина у цій комплектації обійшлася нам у три мільйони», - сказав Сергій Янушевич.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Янушевич КП техніка  
Матеріали по темі