Політика

Житомирська міськрада хоче ліквідувати депутатську комісію, в якій залишилося лише два члени

30 January 2018, 17:05

У міській раді замість п’яти постійних депутатських комісій може залишитися лише чотири.

Проект рішення сесії про зміни в організації роботи постійних комісій Житомирської міської ради 29 січня оприлюднений на сайті міської ради.

«Ліквідувати постійну комісію Житомирської міської ради з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства та протидії корупції. Внести зміни до рішення Житомирської міської ради від 14.12.2015 №8 «Про утворення постійних комісій Житомирської міської ради», виклавши його в новій редакції, а саме: «Утворити чотири постійні комісії Житомирської міської ради:

- з питань бюджету, економічного розвитку, комунальної власності, підприємництва, торгівлі та залучення інвестицій;

- з питань містобудування, архітектури та землекористування;

- із соціально-гуманітарних питань та питань регламенту міської ради і депутатської діяльності

- з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста.», - зазначається у проекті рішення.

Нагадаємо, на позачерговій сесії міської ради 25 січня депутати говорили про ліквідацію регламентної комісії, в якій немає необхідного мінімуму з трьох депутатів. Зараз в регламентній комісії лише два депутати – голова комісії, представник ВО «Свобода» Сергій Онищук та депутат від Блоку Петра Порошенка Ольга Блажкевич. В жовтні минулого року депутат від БПП Анатолій Сахневич захотів перейти з регламентної комісії до бюджетної.

З п’яти наявних комісій найпопулярнішими серед депутатів є бюджетна та земельна, до складу яких входить 2/3 депутатського корпусу Житомирської міської ради: в комісії з питань бюджету – 14 членів, з питань містобудування та землекористування – 13 членів.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 14 грудня 2015 року депутат від Радикальної партії Ірина Ярмоленко відмовилася очолювати регламентну комісію міської ради через те, що у назву додали слова про антикорупційну діяльність. Після чого керівник обласного осередку РПЛ Ілля Смичок написав, що вона зрадила виборців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада комісія депутат  
Матеріали по темі