Влада

​Голова Житомирської ОДА запропонував перевізникам до 1 лютого знизити ціни на приміських маршрутах​

30 January 2018, 19:05

Приватні перевізники повинні підняти тарифи на проїзд у приміських маршрутках не більше, ніж на 15% відносно тієї ціни, яка діяла до 1 січня 2018 року.

Про це під час зустрічі з підприємцями повідомив голова Житомирської ОДА. За словами Ігоря Гундича, результати моніторингу пасажиропотоку, який проводили спеціалісти адміністрації, свідчать, що деякі перевізники необґрунтовано підняли тарифи.

«Після того, як ми провели моніторинг пасажиропотоку, я вам можу сказати - я вважаю, що тариф, піднятий на 15% від тої ціни, яка була до першого січня, ми вважаємо законним та обґрунтованими. Всі тарифи, які підняли більше ніж на 15% - ми їх вважаємо незаконними та необґрунтованими. У нас є ціна, підвищена не більше, ніж на 15% відносно попередньої. До першого лютого я пропоную всім привести це у відповідність.

Добровільно пропоную. Хто цього не зробить - після першого лютого ми будемо з вами сідати і окремо говорити. Але я пропоную: сьогодні в нас 30 число, завтра 31. Першого лютого ми повинні розуміти, що ви всі привели ціну у ту відповідність до тих розрахунків, які ми провели», - сказав голова облдержадміністрації.

Під час зустрічі із перевізниками Ігор Гундич запропонував внести зміни у договори на перевезення пасажирів. За його словами, це зменшить напругу в громадах.

«На сьогодні, щоб не було більше таких маніпуляцій, я пропоную взагалі внести зміни в договори. Це наші з вами договірні відносини. Постанова Кабміну є, вона собі діє, вона не забороняє нам цього робити. Ми можемо просто внести зміни: ви піднімаєте тариф тільки після того, як ви його з нами погодили. Зрозуміло, що ми беремо на себе відповідальність. Бо громада буде кивати в нашу сторону, що ми дозволили підняти тариф. Але тоді буде якийсь порядок. Тому що на сьогодні в тій ситуації, яка склалась я вважаю, що порядку не було», - переконаний Ігор Гундич.

Голова Житомирської ОДА запевнив: на заміну тим перевізникам, які відмовляться збільшити вартість проїзду не більше ніж на 15%, швидко знайдуть інших підприємців, які готові надавати послуги пасажирських перевезень.

«І ще одне. Якщо комусь не подобаються ті умови, які ми сьогодні вам пропонуємо, ви можете йти в інші області, брати участь у тендерах, вигравати їх і працювати. Я не проти. Я думаю, ми знайдемо серед наших, серед ненаших, яка різниця? «Свято место пусто не бывает», є така приказка», - сказав Ігор Гундич.

Нагадаємо, 15 січня 2018 люди з приміських сіл прийшли до губернатора, щоб поскаржитися на підвищення вартості проїзду до Житомира. 27 січня жителі 5 сіл Житомирського району перекрили трасу.

Як повідомляв Житомир.info, на весну в Житомирі планують «транспортну революцію» - об’єднання міських і приміських маршруток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: перевізник маршрутка проїзд  
Матеріали по темі