Влада

Перша леді в Житомирі дала старт всеукраїнському проекту зі створення мережі інклюзивних центрів

31 January 2018, 15:22

Під час поїздки у Житомирську область перша леді України Марина Порошенко ініціювала створення мережі інклюзивно-ресурсних центрів на рівні громад. Вона повідомила, що ІРЦ мають запрацювати з 1 вересня цього року і надавати консультації та корекційно-педагогічні послуги дітям від 2 до 18 років.

«Сьогодні ми закладаємо основу для успішної реалізації ще однієї реформи інклюзивної освіти. Без сумніву ІРЦ — це важливий крок у створенні сучасної європейської системи надання корекційно-розвиткових послуг дітям з особливими освітніми потребами. Такі установи мають запрацювати на рівні територіальних громад вже з 1 вересня цього року. Часу залишилось мало, але якщо починати робити, ми можемо встигнути, і я вірю в це. Тому, щоб сформувати дієву мережу ІРЦ, Благодійний фонд Порошенко разом з Міністерством регіонального розвитку та будівництва розробили типовий проект створення ІРЦ, які сьогодні будуть надані всім головам територіальних об'єднаних громад», - розповіла вона.


Пані Порошенко додала, що цей проект допоможе швидше реалізувати будівництво і відкриття ІРЦ, які будуть мати сучасне обладнання і в які буде проведений набір фахівців для надання кваліфікованої допомоги дітям з особливим освітніми потребами.

Щоб сформувати дієву мережу інклюзивно-ресурсних центрів, Благодійний фонд Порошенко разом з Міністерством регіонального розвитку та будівництва розробили типовий проект створення ІРЦ.

Голова Житомирської ОДА підписав меморандум про співпрацю щодо формування мережі з керівниками органів місцевого самоврядування Житомирської області. 30 керівників ОТГ мають зробити все можливе, щоб система ІРЦ запрацювала вчасно.

«Це меморандум про наміри. Ми плануємо створити в області 30 інклюзивно-ресурсних центрів за найближчі 2 роки. Я думаю, що це завдання нам під силу. Приємно, що голови ОТГ розуміють сьогодні, що є така потреба. Ми будемо надавати практичну допомогу як ОДА. Ми готові і фінансово долучатися, але на умовах співфінансування. Хотілося б, щоб це були спільні проекти. Як державної влади, так і органів місцевого самоврядування», - зауважив голова Житомирської ОДА Ігор Гундич.

«Нам потрібно, щоб громади між собою співпрацювали і створювали центри, які будуть обслуговувати, можливо, декілька громад. Максимально уваги до дітей на первинному рівні. Фінансові повноваження дають також і можливості. Хотілося б, щоб давалася також відповідальність за діток, які проживають на території», - зазначив віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, 31 січня в Житомирі з візитом перебувають перша леді країни та Віце-прем’єр Зубко, у міськраді зранку скаржилися на перекриті в’їзди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Марина Порошенко інклюзія візит  
Матеріали по темі