Влада

Держгеокадастр з 1 лютого починає передачу сільськогосподарських земель у власність ОТГ

1 February 2018, 15:43

Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад.

Відповідне рішення було ухвалено 31 січня на засіданні Кабінету міністрів за ініціативи прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана – інформує прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства.

«Презентуючи механізм передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк зазначив, що алгоритм дій не складний і включає 4 етапи. Зокрема, це – клопотання ОТГ до відповідного головного управління Держгеокадстру про передачу земель; інвентаризація земель у межах ОТГ; реєстрація земельних ділянок у кадастрі; передача земель у комунальну власність», - йдеться у повідомленні.

Процес розпочнеться з 1 лютого і триватиме до кінця року. Першу передачу земель планується здійснити уже в березні цього року.

Для висвітлення стану передачі земель об’єднаним територіальним громадам створено спеціальний портал (otg.land.gov.ua) та для отримання оперативних консультацій з даного питання від фахівців Держгеокадастру запроваджено функціонування гарячої лінії (0 800 502 528).

Довідково: За даними Мінрегіону в Україні створено 665 об’єднаних територіальних громад, на території яких знаходиться орієнтовно 759 тисяч. га земель сільськогосподарського призначення державної власності, які потенційно можуть бути передані у комунальну власність. Прийняте Урядом рішення удосконалить механізм управління у сфері земельних ресурсів, дозволить чітко і прозоро формувати дохідну частину місцевих бюджетів у частині плати за землю. У свою чергу це стимулюватиме територіальні громади до добровільного об’єднання з метою формування спроможних органів місцевого самоврядування.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець 2017 року Житомирська область займала 1 місце в рейтингу з формування ОТГ: 60% площі території області покрита об’єднаними громадами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ОТГ  
Матеріали по темі