Влада

Посадовці Житомирської ОДА перевірили, чи знизили перевізники тарифи у приміських маршрутках

1 February 2018, 15:54

Під тиском громади та адміністрації приватні перевізники все ж зменшують тарифи на проїзд у приміських та міжміських маршрутках Житомирської області, які необґрунтовано підвищили з 1 січня 2018 року. Однак, підвищення ціни, пояснюють в облдержадміністрації, не уникнути. Проте, тепер воно вже фіксоване і має бути не більше 15% відносно тієї ціни, яка була у 2017.

«Житомир - Волиця» цей маршрут проходить через Сінгури. Він був 8 грн, став 10 грн, а буде 9 грн 20 коп. «Житомир - Кодня» вартість становила 13 грн 50 коп до подорожчання, перевізник підняв до 19 грн, зараз вартість буде 15 грн 50 коп», - на прикладі показує начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роман Крисюк.

На дотримання поставлених вимог, перевізників від ранку 1 лютого перевіряють працівники транспортного відділу.

«Житомир-Троянів» 19 грн, а була ціна 23. Знизилось на 4, 5 грн. На Бобрики на 7 грн зменшилась ціна. До Кодні зараз 16 грн, а було 23. До Івниці 27 грн, а було 31 грн», - говорять водії автобусів.

У той час, як водії обілечують своїх пасажирів за новою тарифною сіткою, то при купівлі квитка у касах автостанцій, або ж онлайн, пасажири ще переплачують. Однак, найближчим часом і ця проблема буде вирішена. Принаймні, так запевняють в обладміністрації.

«Чому з автостанції білет коштує дорожче, а у водія він уже має ту ціну, якою має бути. Тому, що є технічні моменти, тут же єдина система Bus.com.ua. Є певна процедура щодо подання відповідних таблиць вартості і введення відповідної інформації в автостанціях, тому тут технічні моменти, які протягом кількох днів будуть вирішені», - запевняє Роман Крисюк.

У разі, якщо пасажири будуть фіксувати порушення з боку перевізників щодо недотримання договірної вартості проїзду, Роман Крисюк радить: звертатись до управління транспорту Житомирської облдержадміністрації, або ж напряму писати у соцмережі йому та безпосередньо очільнику області Ігорю Гундичу.

Нагадаємо, голова Житомирської ОДА 30 січня запропонував перевізникам до 1 лютого знизити ціни на приміських маршрутах.

Як повідомляв Житомир.info, 15 січня 2018 люди з приміських сіл прийшли до губернатора, щоб до Житомира. 27 січня жителі 5 сіл Житомирського району перекрили трасу. На весну в Житомирі планують «транспортну революцію» - об’єднання міських і приміських маршруток.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Крисюк перевізник проїзд ціна  
Матеріали по темі