Здоров'я

У 2017 році в Житомирській області виявлено майже 4 тисячі нових випадків захворювань на рак

2 February 2018, 09:28

У Житомирській області проживає майже 30 тисяч осіб, які перенесли онкологічне захворювання, а у 2017 році виявлено 3999 нових випадків захворювання на рак.

Про це інформує прес-центр УОЗ.

«У 2017 році в Житомирській області вперше виявлено 3999 випадків захворювання на рак, що становить 322,2 на 100 тис. населення (в 2016 році 3906 випадків, що складає 312,9 на 100 тис. нас). Померло від злоякісних новоутворень 2069 хворих. На сьогодні в області проживає 29253 особи, які перенесли онкологічне захворювання. Житомирський обласний онкологічний диспансер є основним спеціалізованим закладом охорони здоров'я, де надається весь спектр спеціалізованої медичної допомоги онкохворим. Щорічно до закладу звертаються за допомогою біля 90 тис. хворих. Упродовж року проліковано майже 8000 хворих. Спеціалістами онкодиспансеру виконано більше 5,5 тис. оперативних втручань. Протягом останніх 10 років кількість хворих, пролікованих у закладі, збільшилась на 40%. Майже 60% онкологічних хворих живуть 5 і більше років з моменту встановлення діагнозу», - розповів головний лікар обласного онкологічного диспансеру Ігор Сабадаш.

Причини зростання онкологічної захворюваності в Україні – мультифакторні. Крім генетично обумовленої схильності, важливу роль у розвитку онкопатології відіграють спосіб життя пацієнтів та екологічні чинники: наслідки катастрофи на Чорнобильській АЕС, забруднення атмосферного повітря автомобільними вихлопними газами та відходами промислових підприємств, радоном, продуктами горіння, побутової хімії в погано вентильованих житлових і робочих приміщеннях.

Як повідомляв Житомир.info, на кожному четвертому робочому місці виробничих об’єктів Житомирської області перевищений вміст пилу та шкідливих речовин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сабадаш онкозахворювання  
Матеріали по темі