Влада

Лабораторія в Житомирі отримала сучасне обладнання для виявлення африканської чуми свиней

2 February 2018, 13:57

Державним лабораторіям Києва, Житомира, Сум та Миколаєва урочисто передали високоточне обладнання для діагностики африканської чуми свиней.

Про це 2 лютого повідомив сайт Держпродспоживслужби.

«1 лютого 2018 року відбулася урочиста церемонія передачі в дар високоточного обладнання для виявлення збудника АЧС, яке буде встановлено у Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м. Київ) та державних лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи Житомира, Сум і Миколаєва. Це стало можливим завдяки Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН (ФАО) та Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), які допомогли державним лабораторіям та ветеринарним факультетам агроуніверситетів у підготовці фахівців із діагностики, придбали високоточне діагностичне обладнання та необхідні реагенти», - інформує сайт.

Передача обладнання відбулася в рамках другого етапу проекту «Африканська чума свиней: підвищення обізнаності та пом’якшення ризиків в Україні», який реалізується в Україні з 2015 року ФАО та ЄБРР за підтримки Держпродспоживслужби та Асоціації свинарів України.

Учасником міжнародного проекту з обізнаності та пом’якшення ризиків АЧС став Житомирський національний агроекологічний університет, - повідомила Житомир.info прес-служба університету.

«Нове обладнання для проведення аналізу полімеразної ланцюгової реакції в реальному часі (RT-PCR) — єдиного надійного методу діагностики АЧС — дозволить державним лабораторіям у Житомирі, Сумах, Києві та Миколаєві зробити свій внесок в успішний контроль над хворобою і раннє виявлення АЧС, а також допоможе пом’якшити можливі ризики за рахунок поліпшення місцевого лабораторного потенціалу та знань з діагностики», - вважає ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. За його словами, отримане обладнання буде доступним для працівників лабораторій і студентів факультету ветеринарної медицини ЖНАЕУ.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році сільськогосподарські підприємства Житомирської області втратили третину поголів’я свиней, в тому числі через АЧС.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: АЧС африканська чума свиня ФАО  
Матеріали по темі