Культура

Третя експозиція у «Гнатюк Арт Центрі» в Житомирі: портрети, пейзажі, графічні та філософські твори

5 February 2018, 09:41

Портрети, пейзажі, та навіть мальовані твори зі святим писанням. Так виглядає третя експозиція «Гнатюк Арт Центру» в Житомирі, на відкриття якої прийшли сотні відвідувачів. Останніх традиційно зустрічають музикою та поезією.

«Сучасний живопис, незвичайний, цікавий. Сьогодні неабияку увагу приділили музиці, щоб люди відчули красу не лише очима, а й чули музику. Адже поєднання музики і живопису збільшує відчуття прекрасного», - розповідає засновник «Гнатюк Арт Центр» Олег Гнатюк.

В основі виставки роботи як досвідчених, так і молодих художників, які не бояться експериментувати та працювати з образами.

«Є роботи, які я створювала на асоціативному ряді, наприклад серія робіт «Фатоморгана». Використовувала елементи як трипільської культури й орнаментики, так і живопис бароко, модерну, первісні асоціації людей, як дерево життя, зерно життя. Щоб люди задумались, коли дивляться на них, про сенс життя, про свою роль у цьому житті», - говорить художниця Олександра Місько.

«Це стиль гранж. Він сформувався десь у 60-х роках, якимись рок-гуртами. Він такий фейковий, хочеться емоцій, щоб одразу привернуло увагу», - ділиться художник Дмитро Попадюк.

А от художниця Анна пише свої картини у реалістичному стилі і її портрети настільки реальні, що виглядають мов фотографії. Дівчина зізнається: у художній школі ніколи не навчалась, а взяти пензля до рук її надихнули мандрівки.

«Писати почала відносно недавно, років три тому, коли почала подорожувати святом. Я була в захопленні, коли була у Бразилії, побачила, що жінки яким під 90 років танцюють вночі без палиць, без нічого, краще ніж я у свої 25. Саме це надихає, заряджає і цей заряд виходить через картини», - каже художниця Анна Лугова.

І цей заряд картин притягує, кажуть відвідувачі.

«Цікава техніка, сучасна, мені це сподобалось. Сподобались і традиційні роботи», - зізнається відвідувачка «Гнатюк Арт Центру» Марія.

Когось надихають подорожі, а от пана Юрія рідне місто. Сьогодні він експонує більше 20 картин з пейзажами Житомира.

«Часом, бувають такі місця, які всі знають, усі впізнають, вони цікаві, але там мало ходять, мало бувають, однак вони живописні. Взагалі робіт напевно вже 40 про місто і роботи не повторюються», - презентує свої роботи художник Юрій Супрунчук.

А от в основі полотен Петра Богомаза – духовність. Митець називає свої роботи творами, позаяк поєднує в них індійське вчення та святі писання.

«Це вчення говорить про те, що ми не тіла, ми душі і ми повинні присвятити своє життя пізнанню вищої істини, реальності, яка існує всередині нас. Через образ козака Мамая відкриваю світло нашої душі. Пташка - символ душі, стремління до духовності показано через козацьку дерев’яну церкву, берегиня України, риба - символ православ’я і багато сонця», - пояснює художник Петро Богомаз.

Відвідувачка арт центру пані Валентина не натішиться, що нарешті у місті з’явилось іще одне місце, де живе мистецтво, яке надихає.

«Мене завжди надихає мистецтво, на мій погляд - це найпрекрасніше, що може бути. Воно створює настрій, почуття чистоти. Я дуже рада, що у Житомирі з’явились такі місця», - зазначає відвідувачка «Гнатюк Арт Центру» Валентина.

Третя експозиція у «Гнатюк Арт Центрі» буде відчинена для відвідувачів до кінця лютого.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка Гнатюк  
Матеріали по темі